Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

MEASZ: össze kell fogni a szélsőségek ellen

Össze kell fogni a politikai szélsőségek ellen - mondta Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöke kedden Budapesten.
Az antifasiszta ellenálló politikus Ságvári Endre meggyilkolásának 66. évfordulóján tartott megemlékezésen a MEASZ elnöke kiemelte: a Jobbik politikája elítélendő, ezt az összes demokratikus pártnak el kell ítélnie.

Hanti Vilmos az eseményen megjelent Debreczenyi János veszprémi fideszes polgármesterről megjegyezte: a kézilabdás Marian Cozma meggyilkolása után higgadt kijelentései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ne szabaduljanak el a rasszista indulatok.

Arról is beszélt, hogy "Ságvári nagyon tisztes körülmények között, saját életét veszélyeztetve próbált tenni a fasizmus ellen és a béke érdekében".

Szikra Sándor, Ságvári Endre 93 éves harcostársa arra hívta fel a figyelmet, hogy Ságvári szervezte meg 1941 karácsonya előtt a Magyar Történelmi Emlékbizottságot, amely "kiállt Magyarország függetlensége mellett".

Az illegális kommunista mozgalomban tevékenykedő Ságvári Endre 1944. július 27-én egy budai cukrászdában tűzharcba keveredett az elfogására kiérkező csendőrökkel, és életét vesztette. Emléktábláit az elmúlt években Budapesten többször is megrongálták.

Kedd este Ságvári Endre meggyilkolásának színhelyén, a fővárosi Remíz kávéháznál tart közös megemlékezést a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete, a Magyar Antifasiszta Liga és a Zöld Baloldal.

Olvasóink írták

 • 12. szilléri 2010. július 29. 13:54
  „Léni ! Szép nem vagyok, de az alakom pompás ! Közelitek a tökéletes geometriai formához = gömb ! (nem villám )

  Na de komolyan !

  A franc kivan ezzel a főállású alapítványi, kisebbségi, szakszervezeti, párt alkalmazott, szociológus, politológus, hit gyülis, pap, sámán, celeb és egyéb megélhetési bűnözővel.”
 • 11. achilleus 2010. július 29. 09:42
  „9. hozzászólás Léni 2010.07.28. 16:09
  "A MEASZ összefoghatna a Magyar Cartaval is, az egy viszonylag nagylétszámú egyesület,
  akik az emberek kirekesztése ellen küzdenek"

  Mivel nagyjából ugyanazok az emberek mozognak mindkettőben, vagy a MEASZ részhalmaza a Magyar kartának, semmiféle gyarapodásra nem lehet számítani. /Egy kis halmazelmélet Léni./”
 • 10. jozko 2010. július 28. 22:36
  „Ingyenélők...Persze szigorúan eszmei alapon!”
 • 9. Léni 2010. július 28. 16:09
  „Szilléri! A Te okosságodnál gondolom a szerénységed és a szépséged lehet nagyobb!

  Más: A MEASZ összefoghatna a Magyar Cartaval is, az egy viszonylag nagylétszámú egyesület,
  akik az emberek kirekesztése ellen küzdenek. Előfordulhat, hogy nem mindenben egyeznek a
  vélemények, de az eszméik fő elemei hasonlóak.”
 • 8. történész 2010. július 28. 15:30
  „és természetesen mind a fidesz hős felszabadító alakulatában küzd a voksokért...45 ben voltak 100-an ma egy millióan álltak ellen..”
 • 7. szilléri 2010. július 28. 11:22
  „Csupa fiatal ellenálló !”
 • 6. szilléri 2010. július 28. 10:41
  „Konkluzió: jó néhány millába kerül nekem és a többi adófizetőnek a ,,főállású" béke harc !”
 • 5. szilléri 2010. július 28. 10:40
  „Ha van kedvetek - olvassátok !!!!!!!!!!!!!!!
  ,,1958. január 20-án született Budapesten. Iskolai végzettsége tanítóképző főiskola (1980), ELTE BTK (1986), újságíró iskola. Több évig különböző iskolákban tanítóként, nevelőként dolgozott. 1989-től a BIT XVIII. kerületi szervezetének elnöke, két évig a Csakazértis szociáldemokrata lap felelős szerkesztője. 1992-ben vezetésével alakult újjá az eredetileg 1917-ben létrejött Magyarországi Gyermekbarátok mozgalma. A szervezet ma már teljes jogú tagja a Szocialista Nevelési Internacionálénak, 2001-től a Közép- és Kelet- európai területért felelős alelnököt adja. A Gyermekbarátok kezdeményezték néhány éve az erőszakmentesebb tévéműsorokért indított kampányt (Gyilkosság nélküli képernyőt!), amelyhez több mint 100 civil szervezet, 11 egyház és több gyermekérdekű intézmény csatlakozott. 1993-as megalakulása óta tagja az Oktatási Minisztérium Közoktatáspolitikai Tanácsának. Több civil szervezet vezetőségében is feladatot vállal. A Civil Fórum soros elnökeként a civil szervezetek megerősödéséért szállt síkra. 2000-től vezetője a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének, amely szervezet az egyre növekvő, a fiatalokat is veszélyeztető, rasszista megnyilvánulások ellen lép föl. 1996-tól tagja az MSZP-nek. Hanti Vilmos nős, 3 gyermeke van. Elismerései: Kispest Kiváló Pedagógusa (1980), Die Anton Afritsch-Plakett in Gold (Wien, 1998), Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya (1998)"
  ,,n a múlt szombaton délelőtt szövetsége elnökeként beszédet mondott a Szabadság téri szovjet emlékmű előtt, miközben a volt ellenállók és még mindig antifasiszták virágokat helyeztek el az emlékmű talapzatán, kifejezve abbéli meggyőződésüket, hogy őket bizony a dicsőséges Vörös Hadsereg felszabadította. Ez bizonyára így is van: őket fel. Ön emlékbeszédében többek között azt volt szíves mondani, hogy itt, e szobornál is Bajcsy-Zsilinszky Endrét ajánlja Orbán Viktor figyelmébe, sőt kéri, hogy nyilvánítsa magát nemzeti hősünk örökösének, ügye folytatójának. Ez meglepett bennünket. Először is azért, mert a MEASZ tüntetése a délutáni, Jobbik ellentüntetése gyanánt lett meghirdetve. Helyes, de akkor miért szólítja meg Ön Orbán Viktort? Ki adta Önnek ezt a vájtfülű tanácsot és mennyiért? Persze, megértjük, adódik úgy, hogy egy szál szőrt még egy képzett talmudista sem tud pontosan felibe hasítani. De van ennél, ha úgy tetszik, komolyabb hiba is az Ön gondolatmenetében. Meg kell jegyeznünk, hogy nem vár el az ember megalapozott történelmi tudást egy embertől, aki egy személyben ellenálló is és antifasiszta is, hatvanöt évvel a nácizmus felszámolása és megtorlása után - bizonyos életkorbeli ellentmondásokat sejtünk ebben -, azt azonban mégis elvárhatnók, hogy ha példaképet ajánl egy mai politikusnak, akkor tudja, kit ajánlj és miért. "
  ,,Újjáavatták a XIII. kerületi "vizafogói mártíremlékművet", amely a fasiszták által 1944-45. telén, a Duna-parton legyilkolt áldozatok emléke előtt tiszteleg. Az alkotás az egykori mauthauseni koncentrációs táborban felállított szobor feles mása, egy görög ellenálló alkotása. Mozgalmasságában és mozgalmiságában jól tükrözi a kor felfogását. A ,,vizafogói" emlékművet a MEASZ minden év február 12-én koszorúzza meg, idén azonban megemlékezésük a két választás közötti időszakra esett. Reméljük, csak véletlenül, nem kéne ilyen dolgokba belekeverni a kampányt. A politikai szerencsére nagyrészt nem árnyékolta be a rendezvényt, bár a kerület mindkét szocialista képviselő-jelöltje megjelent és egyikük, Tóth József polgármester beszédet is mondott. A jobboldal, az SZDSZ és az LMP részéről talán véletlenül, talán szándékos távolmaradásból vagy szervezési egyoldalúságból senki sem láttam."
  Közgyűlést tartott a MEASZ-Összefogás a Demokráciáért
  nyomtatás
  ,,A Stefánia Palotában tartotta 2010. június 2-án országos közgyűlését a Szövetség, melyen közel 130 küldött vett részt.
  A küldöttek meghallgatták, majd elfogadták a Felügyelő Bizottság jelentését, a közhasznú jelentést, módosították az Alapszabályzatot, tisztújításra került sor titkos választáson, illetve kitűntetéseket is átadtak a huzamos időn át végzett kiemelkedő társadalmi tevékenységet végzőknek és a MEASZ-t támogatóknak. Többek mellett a nagy jelentőségű fórumot jelenlétével megtisztelte és a MEASZ-t köszöntötte Szabó Vilmos parlamenti frakcióvezető-helyettes, korábbi miniszterelnöki és külügyi államtitkár valamint Bocskay T. József, az Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetség elnöke.
  Hatodszor választotta meg Hanti Vilmost a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnökévé a küldöttgyűlés; a tisztújításon harmadrészben kicserélődött az elnökség tagsága, a vezetésben szerepet vállalt több közéleti személyiség is.
  Hanti Vilmos, aki tíz éve vezeti a szervezetet és újabb két évre kapott megbízást, beszédében azt mondta, hogy a legnagyobb feladatuknak az általuk fasisztoidnak tartott parlamenti párt, a Jobbik, illetve a párt által képviselt "ordas eszmék" elleni, széles körű összefogás megteremtését tekintik.
  "Bárki, aki a nácizmus, a fasiszta eszme ellen harcol, az a szövetségesünk, aki élteti, az az ellenfelünk, de nem ellenségünk" - közölte, hozzátéve: "a megtévesztett" embereket meg kell győzni és vissza kell terelni a helyes útra.

  Hanti Vilmos kiemelte: az összefogást a demokratikus parlamenti pártok részéről is különösen fontosnak tartja, ha ezt nem teszik meg, ne lepődjenek meg azon, ha a Jobbik rövid időn belül felülkerekedik rajtuk.
  A 2010. június 2.-i tisztújító közgyűlés által megválasztott új MEASZ országos elnökség :
  Elnök:Hanti Vilmos
  Az elnök képviseli a MEASZ-t egy-egy fórumon a nyilvánosság előtt. Bővíti a Szövetség kapcsolat rendszerét és közreműködik a kedvező megítélés kialakításában. Átfogja és összehangolja az alelnöki testület, az elnökség és az apparátus munkáját.
  Felelős a gazdasági tevékenységért, a közhasznúságból, a civil működésből adódó feladatok és az alapszabályunkban meghatározottak végrehajtásáért valamint a Radnóti díjak adományozásáért.
  Hanti Vilmos 2000 óta bizonyította elhívatottságát, alkalmasságát az elnöki faladatok ellátására.
  Vannak elképzelései, tervei a MEASZ jelenét és jövőjét illetően is. Nem hátrál meg a nehezebb feladatoktól, hanem céljaink megvalósításáért nagy erőfeszítéssel igyekszik mindent megtenni.
  Elnökségi TagokBalla LászlónéKözgazdász. Kötödése szövetségünkhöz igen régi, már tagunk a megalakulás óta. Az elmúlt két évben, mint elnökségi tag külső kapcsolatokkal segítette munkánkat.
  Baráth GáborJelenleg az Egyesült Államokban, New-York-ban él. Számára lelkiismereti kérdés a fasizmus elleni harc. Ehhez a saját területén külkapcsolatok erősítésével, tagtoborzással, esetenként támogatás szervezésével segíti Szövetségünket.
  Dr. Borsány GyörgyCsepeli szervezetünk elnöke. E mellett közreműködik a rendészeti szervekkel létre hozott kapcsolataink erősítésében, szélesítésében. Segíti a MEASZ fogyasztóvédelmi tevékenységének bővítését.
  Dr. Brüll MiklósPest és Fejér megyei szervezetünk elnöke. A régió munkájának szervezője. Szükség szerint ellátja képviseltünket a HM rendezvényeken. A MEASZ-Érdemérem sikeres megvalósítója, és a kitüntetések átadásának megszervezője.
  A vállalt feladatokat mindig lelkiismeretesen, pontosan elvégzi.
  Dolmány BalázsEgyetemi éveit most befejező fiatal tagtársunk. Esetenként rendezvényeket szervez és képviseli a MEASZ-t egyes programokon.
  Dr. Godó ÁgnesTörténész, aki nagy szakmai tudással, hozzáértéssel vesz részt munkánkban és segít hitelesen értelmezni egy-egy történelmi helyzetet. Ez év májusáig vezette a jól működő Történelmi Klubunkat és előadásokat vállalt a Demokrácia Akadémián is.
  Dr. Halák LászlóJogász, újságíró. A Pest megyei szervezetünk tagja, a MÚOSZ Etikai Bizottságának elnöke. Pályája során több TV műsort szerkesztett és vezetett. Publikációiban számtalan újság cikk mellett, több könyv, mesék, vers és színmű is megtalálható. 1999-ben ment nyugdíjba, de mint mondja, a nyugdíjazás, csak a munkaviszonyát érintette, az újságírást nem.
  Hegedüs D. GézaKossuth-díjas színművész, rendező. 1975-től a Vígszínház tagja.1987-óta a
  a Színház és Filmművészeti Akadémia tanára. Elkötelezett antifasiszta, aki hallatja hangját a rasszizmus a kirekesztés és a gyűlölet ellen. Felkérésünkre minden rangosabb rendezvényünkön szerepel.
  Dr. Horn JánosArany okleveles olajmérnök, okleveles közgazda. 1992-től és jelenleg is a Bánya,-Energia- és Ipari Dolgozok Szakszervezetének elnöki főtanácsadója. Több szakirányú és környezet védelmi bizottság tagja, szakértője. Harcol az ágazatban dolgozókért és azért, hogy energia ellátásunkhoz minél jobban felhasználjuk hazai erőforrásainkat. E mellett, az antifasiszta bányászellenállás emlékeinek is kiváló őrzője.
  Jankovics GyörgyA Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke, az Idősügyi Tanács Tagja.
  Pályafutását, Somogy megyében, mint pedagógus kezdte meg, majd több évtizeden keresztül irányítóként részt vett a megye oktatásügyi, művelődési és kulturális tevékenységében. 1991-es nyugdíjazása után alkotó vágya és közéleti elkötelezettsége további munkára sarkalta. Kimagasló érdeme van a Nyugdíjasok Országos Szövetségének megszervezésében, melynek 2002-től elnöke.
  Vezetése alatt a NYOSZ jelentős és sikeres munkát végez a nyugdíjasok érdekeinek képviseletében.
  Sianos TamásOkleveles kereskedelmi üzemgazdász. Többek között a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata alelnöke és a Budaörsi Kisebbségi Görög Önkormányzat elnök helyettese.
  Az itt élő görög bajtársainkat képviseli elnökségünkben és erősíti, ápolja kapcsolatunkat.
  Kanczler Gyula1999- óta a MEASZ VIII. kerületi szervezetének elnöke. Munkáját nagy odaadással, lelkiismeretesen végzi. 2000-től elnökségünk tagja volt.
  Dr. Kende JánosA XIV. kerületi szerveztünk titkára. E mellett, szükség szerint politikai elemzéseket, beszédeket készít. Esetenként előadásokat tart Történelmi Klubunkban és a Demokrácia Akadémián.
  Kerecsényi ZoltánVeszprém megyei szervezetünk elnöke. Nagy hozzáértéssel, folyamatosan készíti és karbantartja honlapunkat, hogy híreink, eseményeink ezúton is nyilvánosságot kapjanak. Ezen felül közreműködik programjainkban, a kulturális, a történeti hagyományok ápolásában és szervezi a Demokrácia Akadémiát.
  Dr. Kordáné Szatmári VeronikaEllátja a szociális ügyekhez tartozó feladatokat, melyekkel kapcsolatban rendszeresen egyeztet megyei, kerületi elnökeinkkel. Több civil szervezettel tart kapcsolatot, részt vesz főbb rendezvényeiken, ahol képviseli a MEASZ-t. Szervezi, bővíti a Szövetség erkölcsi, anyagi támogatását és folyamatos kapcsolatot tart a támogatói körrel.
  Dr. Kovácsné Dr. Papp MáriaA Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium, illetve ennek jogelődei igazgatója. Végzettsége, biológia- kémia-földrajz szakos középiskolai tanár. Az iskola, az igazgatójával az élén, híven képviseli és adja tovább diákjainak a nevéből is adódó humanista, demokratikus eszmét, a fasizmus elleni fellépést.
  Több szakmai intézmény alapítója, elnöke.
  Dr. Lebovits ImreA NÜB elnökhelyettese. A MEASZ-t képviselve szervezi, bővíti kapcsolatainkat a különböző felekezetű egyházakkal. Meghatározott programjainknál kezdeményezi jelenlétüket. Ezen felül kapcsolatot tart felsőoktatási szervezetekkel is.
  Lengyel KárolyVégzettsége, általános szociális munkás. Aktív résztvevője Nyíregyháza vezetésének, mint önkormányzati képviselő és mint több bizottság tagja, illetve elnöke. Ez évben, széles támogatottsággal szervezte meg a szélsőjobb elleni legjobb vidéki antifasiszta tüntetést. Ismertsége, aktivitása segíti a MEASZ munkáját a régióban.
  Nagy JánosSzervezi, egyezteti a MEASZ külügyi, nemzetközi kapcsolatait. Szükség szerint részt vesz és tolmácsol a rendezvényeken, intézi az idegen nyelvű levelezéseket.
  Vezetője az alapszabályt karbantartó Team-nek. Az elnököt, hosszabb távollétekor Ö helyettesíti.
  Pál GizellaRendszeres kapcsolatot tart és összefogja a MEASZ területi szervezeteit.
  Vezeti és számítógépbe rögzíti a tagnyilvántartást és a tagdíjfizetést.
  Irányítja a szláv nyelvterület külügyi teendőit. Előkészíti a kitüntetések és előléptetések javaslatait. Rendezvényeinken rendszeresen ö készít fotókat melyek a sajtóba, illetve honlapunkra kerülnek.
  Patinszki LajosA Nógrád megyei szervezetünk elnöke. E mellett segíti, koordinálja a régiók szervezését. Vezetésével, a jól működő megyei szervezet sokat tesz a magyar antifasiszta ellenállás helyi emlékének hiteles ápolásáért.
  Rajos SándorA XVII. kerületi szervezetünk elnöke. Több ciklus óta elnökségünk tagja. Lelkes ápolója hagyományainknak. Vezetésével, a kerületben minden évben megemlékeznek a rákoshegyi ellenállás hőseiről.
  Prof. dr. Ranschburg JenőA pszichológiai tudományok kandidátusa, az ország legismertebb gyermekpszichológusa, gyógypedagógusa. Számos tanulmány, tudományos és népszerüsitö könyv szerzője, melyek közül több, külföldi kiadásban is megjelent.
  Több tudományos társaságban töltött be magas tisztségeket és jelenleg is például a Gyermekvédő Liga tiszteletbeli elnöke, az Országos Anyaoltalmazó Alapítvány kuratóriumi elnöke. Egész életében az egyenes beszédre a tiszta fogalmazásra törekedett és többször figyelmeztetett az erősödő új fasizmus és rasszizmus veszélyeire. Tapasztalata, humanista életszemlélete nagy segítség munkánkban.
  Regös IstvánPolitológus. Újságíró. Alapító főszerkesztője a MIX Magazinnak. Tulajdonosa a Regös PR és a Rapid Press Kft-nek. Ez utóbbi a MIX Magazin kiadója. Saját cégének megalapítása előtt dolgozott a Magyar Televízióban is.
  Mint újságíró számos más fórumon is fellép a rasszizmus, a megkülönböztetés ellen, nyíltan kiáll az antifasiszta, a demokratikus értékek mellett.
  Dr. Rónai Miklósné dr. Hanga MáriaMagasan képzett pedagógus. Volt középiskolai tanár, és többek között miniszter helyettes az Oktatási Minisztériumban. Jelenleg társadalmi munkában a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Választmányának tagja és több társadalmi megbízatása mellett a Múló Évek szerkesztő bizottságában is dolgozik. Elkötelezett baloldalisága, kiállása a demokratikus, antifasiszta eszmék mellett közismert.
  Dr. Schiffer JánosTöbb ciklus óta a MEASZ elnökségének tagja. Mint, parlamenti képviselő és mint az oktatás, a kultúra és az idegenforgalom területéért felelős főpolgármester helyettes segítette, erősitette Szövetségünk ez irányú kapcsolatait.
  Setét Tamás
  A fiatal cigány értelmiség egy tagja, újságíró. Munkásságát a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítványnál kezdte ahol jelenleg is dolgozik. Készít rádiós riportokat, riportfilmeket, ír cikkeket. Riportjai elhangzanak a Club rádióban, és a Rádió C-ben. Filmjeit bemutatja a televízió és cikkei is kapnak nyilvánosságot.
  Munkáiért eddig már háromszor részesült kitüntetésbe. Hitvallása, ahogy Ö mondja: "Nekem pedig az a dolgom, hogy bemutassam az igazságtalanságot. Legyen az ,,áldozat" cigány vagy gádzsó, nincs különbség."
  Szekeres IstvánNyugalmazott dandártábornok. Szövetségünk részérő elsősorban ő tartja a kapcsolatot a HM-el és a katonai civil szervezetekkel. Gondozza és közvetíti tagjaink HM-kitüntetését. Szerepet vállal koszorúzásainkon, megemlékezéseinken. Részt vesz konkrét programok készítésében.
  Szerényi JánosnéA XIV. kerületi szervezetünk elnöke. Ezen felül ő tartja a kapcsolatot a Nyugdíjfolyósító Igazgatósággal és szükség esetén közben jár, segíti tagjaink nyugdíjjal kapcsolatos problémáinak megoldását.Szigetvári MiklósKapcsolatot tart a Nemzeti- Emlék-és Kegyeleti Bizottsággal, valamint a Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium főkapitányságával. Rendezvényeinkhez intézi a rendőri biztosítást. Ellátja kegyeleti tevékenységünket és szükség szerint képviseli a MEASZ-t a megemlékezéseken.
  Szita SándornéEz év augusztusáig a MEASZ iroda vezetője, az apparátus tagja. Több évtizede dolgozik a Szövetségben és munkája kapcsolódik minden tevékenységünkhöz. Sokrétű feladatait nagy áldozatkészséggel, lelkiismeretesen látja el.
  Dr. Vámos TiborA Magyar Tudományos Akadémia tagja, melynek számítástechnikai-információs osztályát ő alapította. A MEASZ és az MTA között ö tartja a kapcsolatot. Ezen felül esetenként képviseli Szövetségünket a Holokauszt Múzeum egyes rendezvényein és bizonyos témákban előadásokat vállal.
  Vig JánosAz első és XII. kerületi szervezetünk elnöke. Programjaikra, koszorúzásokra rendszeresen mozgósítja a két kerület tagjait. E mellet vállal szervezési munkákat, megemlékezéseinken beszédet.
  Virág Zsolt1993-ban végzett okleveles közgazda. 2009-ben arany oklevéllel végzett a MEASZ Demokrácia Akadémián és jelenleg, társadalmi munkában az Akadémiánk szakmai igazgató helyettese. E mellett a Magyar Demokratikus Charta egyik alapítója és több civil szervezet önkéntese.
  Dr. Vitányi IvánTöbb ciklus óta elnökségünk tagja. A MEASZ Nemzeti Tanácsának elnöke.
  Mint, egykori antifasiszta ellenálló segíti a társadalmi, politikai helyzet változásainak értékelését és az ebből adódó feladatok meghatározását. Bővíti, erősíti a Szövetség kapcsolatait és előadásokat, beszédet vállal egyes rendezvényeinken.
  A Felügyelő Bizottság megválasztott tagjai:A csepeli szerveztünk alelnöke. Az elmúlt két évben is tagja volt a Felügyelő Bizottságnak.
  Majoros LászlóHajdu-Bihar megye nagy tapasztalatú elnöke, aki volt már elnökségi tagunk is.
  Új tagként került a Felügyelő Bizottságba.
  Szemes GyörgynéNagy gyakorlattal, tapasztalattal rendelkező okleveles könyvvizsgáló, árszakértő, és adótanácsadó. Jól ismeri a Felügyelő Bizottsági munkát, az elvárásokat. Szintén új tagja a bizottságnak"”
 • 4. szilléri 2010. július 28. 10:21
  „Deszkás jogos!
  Amúgy! sem a komcsik nem érdekelnek, mint a tálibok sem !”
 • 3. deszkás 2010. július 28. 08:59
  „SZILLÉRI! A Titói megállapitás 56ra is igaz.További jó komcsizást off.”
 • 2. RézmívesGyekszon 2010. július 28. 08:49
  „A magyargyűlölők ellen kellene már összefogni, de azt nagyon...1944. július 27-én legalább voltak még szikrái az összefogásnak, de ezt fokozatosan elfojtották, többnyire külföldi segítséggel. A legszomorúbb, hogy ez a helyzet a mai napig fenn áll, és ehhez most már nem csak a külföld segít, hanem az itt élő, magyar állampolgárságot bitorló idegenek többsége is.”
 • 1. szilléri 2010. július 28. 08:44
  „Tények !
  1. Ságvári Endre a mai fogalmak szerint terrorista volt!
  A zsidó cionista mozgalomból átlépet a Szocdem pártba, ahol a komcsik ,,párfeladatkénti" téglája volt.
  Időnként robbantgatott, seftelt, lóvét nyúlt le a szakszervezeti kasszából.
  Megjegyzem a SZOCDEM Párt legális, vagyonnal és parlamenti képviselettel rendelkező párt volt a két világháború között.
  2. Hanti Vilmos megélhetési bűnöző ! Tessék megnézni -erre való az internet- főállású ,,ellenálló" húsz éve ! Lásd. Mohácsi Viktória, Horváth Aladár, Gyakorlatilag a kilencvenes évek elejétől ebből él mint néhány jogvédő, szakszervezeti vezető MÁV, POSTA, politológus, író/ásó(gödör)-vető(gyűlölet)-túlélő stb.
  3. Titónak kur-ra igaza volt, amikor azt mondta, hogy szerette volna ha a háború alatt annyi partizánja lett volna mint 45 után.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnnek a ˝hajléktalanok˝ Debrecen belvárosából

Véget ért Debrecen belvárosában a Házon kívül című köztéri kiállítás, amely hajléktalanokat ábrázoló… Tovább olvasom