Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Mecénás és sikeres vállalkozó

Gasztonyi László nemrég vette át Győr Pro Urbe-elismerését. Munkáról és mecenatúráról beszélgettünk.

Gasztonyi László nemrégiben vette át Győr Pro Urbe-elismerését. Nem sokkal az ünnepélyes esemény előtt a győri Híd utcában található Rendőrségi iroda átadásán találkoztunk vele. Cége, a Vill-Korr Hungária a hagyományokhoz híven ezt az építkezést is bőkezűen segítette. A cégvezetővel munkájukról és a mecenatúráról beszélgettünk.

Gasztonyi László
„A Vill-Korr Hungária Kft. 1990. évi megalakulása óta dinamikusan fejlődik, és a családi vállalkozásból az ország egyik meghatározó villamos ipari társaságává fejlődött" – mondja Gasztonyi László, majd hozzáteszi: „Olyan nagyságrendű megbízásokban veszünk részt, amelyek ezt alátámasztják. A jelenleg folyó nagyobb munkák a teljesség igénye nélkül: Debrecen – FAG, Győr – Árkád, Szombathely – multifunkcionális sportcsarnok, Győr – Domb u., Győr – Ítélőtábla, Győr – 81. sz. főút bevezetőszakasz, E.ON ÉDÁSZ Zrt. – hálózatos munkák, Veresegyház – Sanofi gyógyszergyár, Sárvár – Sága stb."
Van tehát gazdasági alapja annak a mecénási szerepnek, melyet felvállalnak.

„A fejlett gazdaságú országokban nagy hagyományai vannak a mecenatúrának, jó ügyek önzetlen támogatásának. Úgy gondolom, hogy Magyarországon is egyre több sikeres vállalkozás engedheti meg magának, hogy nyereségéből visszaforgasson valamit a társadalom, és a szűkebb környezet számára.

Az elért gazdasági eredmény – ha úgy fogalmazunk –, a siker kötelez. Akkor is, ha napjainkban még egyáltalán nem biztos, hogy az emberek pozitívan szemlélik a sikert. Napi munkánk során sokszor tapasztaljuk: az elismerésnél gyakoribb az irigység, a kemény, következetes munka tisztelete és megbecsülése helyett az emberek többsége kényelmességből inkább olyan okokat képzel az eredmények mögé, melyek nem a teljesítményhez vezetnek vissza."

És hogy miért a segítőkészség? Miért segítenek, ahol csak tudnak? Főleg a közösséget szolgáló (pl: rendőrőrs) beruházásoknál?
„Úgy gondolom, a Vill-Korr Hungária Kft. csapata megdolgozott az elért eredményekért, cégünk egyike azoknak a vállalkozásoknak, amelyek büszkén vállalhatják a nyilvánosságot, a megmérettetést. Mindezt úgy sikerült megvalósítanunk, hogy közben végig a szabályos utat jártuk. Kiemelt adózók vagyunk: adóforintjainkkal évről évre egyre nagyobb mértékben támogatjuk Győr városát. Munkahelyet teremtettünk, ahol jelenleg közel 100 fő saját, illetve 200 fő alvállalkozót foglalkoztatunk. Mivel megtehetjük, munkával és pénzzel segítjük mindazokat a törekvéseket, melyeket arra érdemesnek találunk: egyházi és sportlétesítmények villamos szerelési munkáit végezzük, műemlék épületeket újítunk fel, iskolákat, továbbképzéseket támogatunk. Segítünk, ahol lehet, mert úgy gondoljuk: a siker kötelez!" – mondta el a cég vezetője.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ibolya alulról

Történt pedig, hogy néhány napja Oláh Ibolya volt a közszolgálati tévé reggeli napkelésének… Tovább olvasom