Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Mécsestartó fémházikók

Sejtelmes, barátságos fényt árasztanak ezek a kis fémházikók, amelyek világítását a belsejükbe rejtett mécses garantálja.

Hozzávalók:

vékony ezüstszínű fémlap, régi olló, egy kis darab deszka vagy falap alátétnek, vastag szög, kalapács, régi olló, sniccer (barkácskés), kis üvegpohár, teamécses

Elkészítése:

Papíron tervezzük meg, mekkora és milyen formájú házat szeretnénk készíteni, mekkora és hány ablakot szeretnénk elhelyezni rajta. Egy 15x10 cm-es, 10 cm falmagasságú darab már elég látványos, de természetesen tetszőleges méretű és formájú házikót tervezhetünk.

Puha grafitceruzával, vonalzó segítségével felrajzoljuk a fémlapra a ház "kiterített" falait. Ha a ház négy oldala nem fér el egymás mellett a lapon, akkor 2-2 (egy-egy rövidebb és egy-egy hosszabb oldalt) rajzoljunk fel külön. Rajzoljuk fel a falakra az ablakokat, ajtókat, illetve ha más díszítő elemeket is szeretnénk, akkor azokat is.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>


Sniccerrel óvatosan vágjuk ki az ablakokat és ajtókat. Lyukakat legegyszerűbben egy vastag szög segítségével üthetünk a fémlapba; érdemes különböző mintázatokat kilyuggatni, ezek ugyanis gyönyörű fémjátékot nyújtanak majd a sötétben. Ha kiütöttük a lyukakat, a fémlapot felemelve a szöggel egy kicsit ki is tágíthatjuk őket.

Vágjuk ki a ház körvonalait. A hajtásvonalakat egy (fém)vonalzó mellett finoman karcoljuk be, majd hajtogassuk formára a házikót. Ha a fémapra nem fért rá egymás mellé  a négy oldal, s két részből kell összeállítanunk a házat, akkor belülről, néhány átlátszó cellux-csík segítségével megtehetjük. Végül helyezzük az üvegpohárba a mécsest és tegyük a ház közepébe.    

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz kamionnyi berendezéssel költözött új helyére a Szilánk

Október végén a Teréz és a Cserzy Mihály utcából a közeli Pulcz utcába, a volt konzervgyárba… Tovább olvasom