Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Meddig lesznek nyitva a teraszok Győrben?

A Kisalföld korábban, egy másik, szintén Győr idegenforgalmával kapcsolatos témát is felvetett, amely okán kerekasztal-beszélgetésre hívta az érintetteket. Az ott elhangzottakhoz immár másodjára szólnak hozzá a városvezetés részéről.
Olyan nincs, hogy házaséletet is éljünk és a leány is szűz maradjon. Talán így lehetne summásan összegezni Eredics Imre gondolatait Győr turizmusának fejlesztéséről. Győr alpolgármestere másként értelmezi a helyzetet, amelyről a Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester által írt levél is szólt (Kisalföld, október 7., 16. oldal).
Eredics Imre szerint komoly dilemmák vannak a város vezetésében többek között a turizmus kérdéséről is. Ez azonban nem ellentétet jelent, hanem szakmai munkát. Egy városban nem lehet egyik pillanatról a másikra megváltoztatni valamit, mert annak következményei lesznek. Nem lehet például úgy ipari várost építeni, hogy nincs munkaerő, de a napi plusz húszezer ember beözönlését, közlekedését már nem néznék szívesen a városlakók. Mint ahogyan nem lehet egyszerre turistaközpontot csinálni a barokk belvárosból s közben az ott lakók nyugalmát is teljesen garantálni. Mindezeket csakis úgy lehet megvalósítani, ha a pártok között (Kisalföld, szombati kerekasztal) teljes egyetértés van. Amíg a pártok politikai csatározásuk eszközeként kezelik ezeket az ügyeket, nagyon nehéz bármit is csinálni.
A győri vendéglősöket leginkább érintő terasz-nyitvatartásról Eredics Imre elmondta, szerinte hosszabb ideig kellene nyitva tartaniuk nyáron, mert ez turistamegtartó erő. Ezzel együtt a belvárosban lakóknak előnyös lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy ha akarnak, kiköltözhessenek Győr központjából. S hogy jövő nyáron vajon hosszabban lehetnek-e nyitva a teraszok? Még nem tudott választ adni az alpolgármester – akit egyébként Győrött az operatív ügyekben kompetensnek tartanak. Mint kifejtette, a stratégiai tervezés megkezdődött, egy fiatal csapat jelen pillanatban is dolgozik a terveken a városépítési irodán, s szándékai szerint hamarosan külön irodaként végzik majd munkájukat. A pártok megegyezése nélkül azonban ésszerűtlen olyan döntést hozni, amely hasznot hozhat Győrnek, de azzal károkat okozhat, hogy politikát csináljanak belőle.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkoztak a csütörtöki hölgyek

Lolleh Bellon nem ismert szerző. Kötetét hiába keresnénk könyvtárak polcain. Darabja sem a színházi… Tovább olvasom