Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Medgyesiné Balázs Zsuzsanna

Medgyesiné Balázs Zsuzsanna, a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola tanítónője.

Kategória: általános iskolai tanító

Név: Medgyesiné Balázs Zsuzsanna
Móra Ferenc Általános Iskola, Mosonmagyaróvár

Medgyesiné Balázs Zsuzsanna, a mosonmagyaróvári Móra-iskola tanítónője valamikor olvasott egy idézetet: „Szeresd és becsüld érdemei szerint a gyermekeket!" Ennek szellemében végzi oktató-nevelő munkáját, immáron húsz éve.

Medgyesiné Balázs Zsuzsanna pályaválasztását édesanyja személyes példája, hivatásszeretete határozta meg, aki harminc évig matematikát tanított. Gyermekkori álma valósult meg, amikor élete első óráját megtartotta a mosonmagyaróvári Bartók-iskolában. Az ott dolgozó kollégái szeretete, biztatása erősítette meg abban, hogy jól döntött pályaválasztásáról.

Zsuzsa tanító néni életében meghatározó az idei év: fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepli jelenlegi munkahelye, a Móra Ferenc Általános Iskola, ahol tizedik éve oktatja-neveli a rá bízott kisdiákokat, és húsz éve végzett az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán.
– Szerencsésnek tartom magam, hogy egy olyan nevelői közösségben dolgozom, ahol a kollégák között egymást segítő, sőt, már-már baráti kapcsolat alakult ki. Nagy felmenő rendszerben tanítjuk a gyermekeket, így mire a diákok negyedikesek lesznek, már egymás gondolatait is kitaláljuk. Jelenlegi osztályom, a 3. a 27 fős, különböző képességű, érdeklődésű és családi hátterű gyermekből álló közösség. Öröm látni, hogy az óvodából kikerült kisgyermekek az évek során önálló gondolkodású, nyitott és lelkes kisdiákokká váltak. Tanítványaim szívesen vesznek részt meseíró pályázatokon, versmondó- és matematikaversenyeken. Két éve elvégeztem a német tanítói szakot is, így osztályomban az idegen nyelvet is én taníthatom.
Úgy működünk, mint egy nagy család: közösen megbeszéljük a problémákat és az örömöket. Munkámhoz sok segítséget kapok a délutános kolléganőmtől, Baranyai Istvánné Babi nénitől. Mindenben számíthatok a szülők segítségére, bizalmára is. Mindig érdekelt tanítványaim későbbi sorsa, ezért örömmel tölt el, hogy visszajárnak hozzám sokan felnőttként is.

Medgyesiné Balázs Zsuzsanna, a mosonmagyaróvári Móra-iskola tanítónője: – Az iskola legutóbbi évkönyvében kiemeltünk egy idézetet: „Jót s jól." Így próbálok a mindennapjaimban élni és tanítani is. Szeretném elérni, hogy minden kisgyermek azt érezze saját  magáról: „Fontos és értékes vagyok és jó tartozni valahová." Ezért a tananyag elsajátításán túl sok iskolán kívüli programot, kirándulásokat, színházlátogatást szervezek számukra.

Igazgató:
Makk Zoltán, a Móra-iskola igazgatója: – Gyermekszeretet és szakmai igényesség. E két tulajdonság jellemzi legjobban pedagógiai tevékenységét. A rá bízott gyermekeket négy éven keresztül oktatja, így igazán szoros érzelmi kapcsolat alakul ki osztályában. A sok tanórán kívüli program még emlékezetesebbé teszi az együtt eltöltött éveket. Mindezt a szülők és kisgyerekek egyaránt érzékelik és elismeréssel fogadják. Tanítónőként nyitott az új pedagógiai kezdeményezések iránt, tanítványaival való kapcsolata később sem szakad meg, hiszen honismeretet tanít a felsősöknek.

Ajánló:
Medgyesiné Balázs Zsuzsannát a 3. a osztály tanulói nevében Liziczai Márk jelölte: – Tanító nénink mindenkor kedves és igazságos. A tananyagot úgy el tudja magyarázni, hogy mindenki könnyen megérti. Zsuzsa néni egyszerűen az osztály kedvence. Minden tárgyat szeretünk, amit ő tanít. Sokszor megengedi, hogy az anyaghoz kapcsolódóan kiselőadásokat tartsunk. Segítségére mindenkor, mindenben számíthatunk. Felénk áradó őszinte szeretete miatt is megérdemli, hogy a katedrák kedvencei között szerepeljen, hogy mindenki megismerhesse.

Pintér Kata Zsófia: – Zsuzsa néni nagyon kedves és igazságos, minden csínytevésünket megbocsátja. Mindig jól megtanítja a tananyagot.

Fehérvári Éva: – A tanító néni megbocsátó, nagyon aranyos és egyáltalán nem szigorú. Ha szorgalmasan tanulunk, megjutalmaz bennünket.

Levéli Karolin: – Zsuzsa néni nagyon megértő, kedves, mindent meg tudunk beszélni vele. Ha elsőre nem értjük meg a tananyagot, többször elmagyarázza.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyös

szabályok

A múlt héten hatályba lépett rendezési terv Belváros, Kisbácsa, Bácsa és Sárás számára előnyökkel… Tovább olvasom