Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Medgyessy avatja fel az Audi új csarnokát

Több milliárd forintos beruházással tovább bővíti termelési tevékenységét a győri Audi Hungaria Motor Kft. Az új üzemcsarnokot, melyben nyolchengeres motorokat gyártanak, augusztus 29-én Medgyessy Péter miniszterelnök avatja fel.
Medgyessy Péter
Medgyessy Péter lesz a második magyar miniszterelnök, aki felkeresi az Audi győri gyárát. Orbán Viktor személyében járt már kormányfő az Audi AG leányvállalatánál. Medgyessy kormányfőként először érkezik a világhírű német cég magyarországi leányvállalatához, politikusként azonban járt már itt, igaz, akkor a Horn-kormány pénzügyminisztereként.
Az Audit letelepedése óta minden magyar kormány kiemelt befektetőként kezelte, bizonyíték rá összeállításunk, amelyből kiderül, ki mikor, miért kereste fel a győri gyárat.

Vendégjárás az Audinál

1993: A kormány részéről Szabó Iván ipari és kereskedelmi miniszter írta alá a beruházás keretfeltételeit rögzítő dokumentumokat.
1994: Göncz Árpád köztársasági elnök avatta fel a gyárat, Pál László ipari és kereskedelmi miniszter beszédet mondott a gyáravató ünnepségen, Baja Ferenc környezetvédelmi miniszterként ugyancsak részt vett az ünnepségen, miként Gerhard Schröder jelenlegi német kancellár, akkori alsó-szászországi miniszter is. Dr. Ferdinand Piech, a Volkswagen-konszern elnöke szintén díszvendég volt az ünnepségen.
1994: Kovács László külügyminiszter és Keleti György honvédelmi miniszter az Audi nyílt napon megtekintették a gyárat.
1995: Dunai Imre ipari és kereskedelmi miniszterként részt vett a százezredik ötszelepes motor gyártása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.
1997: Medgyessy Péter pénzügyminiszterként járt a gyárban.
2000: Orbán Viktor miniszterelnök látogatást tett az
Audi-gyárban az adagolófúvókás befecskendezési technikájú dízelmotorok (Pumpe-Düse motorok) sorozatgyártásának megkezdése alkalmából.
2000: Peter Tufo volt amerikai nagykövet tekintette meg a gyárat.
2001: Viktor Klima volt osztrák kancellár a Volkswagen Argentina igazgatótanácsának elnökeként szakmai látogatáson járt Győrött.
2001: Matolcsy György gazdasági miniszterként kereste fel az Audit.

Kapcsolódó anyagok:

A nyereség egyharmadát Győr adta (2002-02-28) >>
Audi: 12 millió támogatásra (2002-05-23) >>
Az Audi a szakképzésért (2002-03-21) >>
Az ÉDÁSZ fűt az Audinak (2002-06-27) >>
Új motorok az Audiból (2002-07-11) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nagy Testvér mindenre kíváncsi

A TV 2 új realityshow-jának – Big Brother – hétvégi szereplőválogatása után ötvenre… Tovább olvasom