Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Médiaközpont alakul

Médiaközpont kialakítását tervezi az önkormányzat, együttműködve a Pannon-Sopron kft.-vel. A helyi és regionális televíziós stúdiónak, a rádiónak, az írott és internetes újságnak a Liszt-központ ad helyet.
– Az ötlet önmagában nem új, már az előző önkormányzat is tervezte, de most Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. igazgatója vetette fel, a Liszt-központ jobb kihasználása érdekében – mondotta Csernus János médiamenedzser, aki megbízást kapott a médiaközpont megszervezésére és majdani vezetésére. – Ez azonban csak az egyik ok. A másik, hogy a helyi média Sopronban is szétdaraboltan működik. Az önkormányzat eddig is támogatott helyi televíziót és újságot, ugyanakkor a városban működik egy olyan regionális tv-stúdió, amelynek önkormányzati tulajdonrésze 25 százalék alatt van. Ez megoszlik a város és a Pro Kultúra Sopron Kht. között. A többségi tulajdonos a Pannon-Sopron Regionális TV Műsorgyártó és Szolgáltató Kft. Az elképzelést támogatja az önkormányzat és az említett kft. is, így jöhet létre a médiaközpont.
Mint megtudtuk, a televízió hírcsatornaként, 24 órás adásidővel jelentkezik majd és természetesen továbbra is készíti az MTV megrendelésére a különböző műsorokat. A jelenlegi Soproni Lap helyett új tartalommal, arculattal jelenik meg majd havonta egy újság és internetes lapot is terveznek.
– Tegnap beadtuk pályázatunkat a Sopron Rádió lejárt frekvenciájára, ha elnyerjük, rádióadással is bővülhet a médiaközpont tevékenysége – folytatta Csernus János. – A Lisztben a Pannon-Sopron kft. piaci alapon bérli majd a jelenlegi Kisszínházat, a hozzá tartozó helyiségekkel, valamint az ötödik emeleti nyolc szekciótermet, összesen 600 négyzetmétert, havi bruttó 450 ezer forint plusz rezsiköltségért. Az önkormányzat a Pannon-Sopron kft.-vel úgynevezett támogatási szerződést köt. Ehhez a pénzügyi forrás – éves szinten 65 millió forint – a költségvetésben biztosított, ugyanis a Soproni Városi TV, illetve a Soproni Lap eddigi támogatását május 31-ével megszüntetik, az időarányos részt a három hónapra – 17 millió forintot – átcsoportosítják a médiaközpont részére. A központ kialakítása a Lisztben, és a még szükséges technikai eszközök beszerzése a kft. feladata. A város a helyi televízióra, a rádió működtetésére, valamint a havonta megjelenő újság kiadására közbeszerzési eljárást hirdet, szeptember elsejétől 2011. augusztus 31-ig.
Mohay Gábor, az önkormányzat szóvivője arra a kérdésre, miért tartja a városvezetés szükségesnek, hogy évente 65 milliót áldozzon a televízióra, rádióra és saját újságra, kifejtette: az önkormányzat eddig is támogatott újságot és televíziót, elsősorban a lakosság tájékoztatása és a jó értelemben vett helyi és szélesebb körű várospropaganda érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári csoport

Újhely Építők–Püski 1–1 (0–1). Gsz.: Tuba, ill. Czafik P. Tovább olvasom