Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Médiatanács: a bíróság szerint sem kellett nyertessé nyilvánítani a Klubrádiót

Egy megismételt eljárásban a bírósági ítélet köti a hatóságot, a bíróság pedig márciusban új eljárásra kötelezte a hatóságot, és nem arra, hogy a pályázaton a második legtöbb pontot szerző pályázót nyilvánítsa nyertessé.
Új eljárásra, és nem a pályázaton második legtöbb pontot szerző pályázó nyertessé nyilvánítására kötelezte a médiahatóságot a Fővárosi Ítélőtábla abban az eljárásban, amelyben a Klubrádió támadta meg a 95,3 MHz-es budapesti rádiós frekvencia pályázatának eredményét – ezt is tartalmazza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának pénteken közzétett blogbejegyzése, amely a hatóság ügyészséghez intézett beadványát ismerteti.

A médiatanács a blogján részletekben teszi közzé a Legfőbb Ügyészséghez eljuttatott indítványát – ennek második része került fel pénteken -, amely a második legtöbb pontot szerzett Klubrádió pályázatával kapcsolatban született azért, mert a hatóság ellentmondásosnak ítélte az azzal kapcsolatos bírósági döntéseket, és úgy vélte: azok alapján csak jogszerűtlen döntést hozhat.

A bejegyzés a dokumentum mellett összefoglalja az ügyészségi indítványt. Eszerint egy megismételt eljárásban a bírósági ítélet köti a hatóságot, a bíróság pedig márciusban új eljárásra kötelezte a hatóságot, és nem arra, hogy a pályázaton a második legtöbb pontot szerző pályázót nyilvánítsa nyertessé.

A médiatanács lefolytatta az új eljárást és a bíróság által megkövetelt aláírások hiánya miatti alaki érvénytelenség folytán az összes pályázót kizárta – olvasható a bejegyzésben. "Az ítélőtábla azonban a vonatkozó bírósági gyakorlatot és általános közigazgatási eljárásjogi szabályokat és elveket félretéve nem fogadta el a végzést, és arra szólította fel a hatóságot, hogy az ügyet határozattal zárja le" - írták.

Az ügyészséghez eljuttatott beadvány tartalmazza, hogy a bíróság által megszabott érvényességi szempontok, köztük az „üres hátoldalak" aláírásának, oldalszámozásának megkövetelése kötötte az eljárásban a hatóságot, így a megismételt eljárásban megállapította, hogy a Klubrádió pályázata is alaki érvényességi hibában szenved, így a hatóság a többi beadvánnyal együtt ezt is érvénytelenítette.

"Megjegyzendő, hogy amennyiben a bíróság nem értelmezte volna ilyen sajátos szigorúsággal a pályázat üres oldalai aláírásának követelményét, akkor a médiatanácsnak jelen ügyben, jelen megismételt eljárásban az lett volna a jogszerű döntési lehetősége, ha a Klubrádió Zrt.-t, mint a Pályázati Eljárásban a második legtöbb pontszámot elért ajánlatot benyújtó pályázót, nyilvánítja a pályázati eljárás nyertesének" – szerepel az ügyészségi indítványban.

Az alaki érvénytelenségről szóló médiatanácsi végzést az ítélőtábla hatályon kívül helyezte, a médiatanács azonban már ezt a döntést is ellentmondásosnak ítélte. A bírósági döntés azt ugyanakkor tartalmazta, hogy határozattal kell az alaki érvényességről vagy érvénytelenségről dönteni.

A beadvány arra is kitér, hogy a médiatanács a pályázatot lezáró határozatát már nem módosíthatja, mivel azt egy ízben már megtette, a vonatkozó eljárásjogi törvény pedig azt újra nem teszi lehetővé. Ezzel azonban ellentmondásban áll a médiatörvény, amely szerint, ha nincs érvényes pályázat, akkor eredménytelenné kell nyilvánítani az eljárást.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. november 16. 12:10
    „Egy becsületes dolgozó betartja a bíróság ítéletét.
    Szalai Anomália a jelek szerint nem becsületes ember.
    Ő képviseli a hatóságot, tehát felelős vezetőként jellemtelen gazembernek (gazasszonynak:) bizonyult!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: a kormány célja az önkormányzatok kiváltása az adósságcsapdából

A kormány célja az, hogy az önkormányzatok többségét kiváltsa az adósságcsapdából, amelybe azok a szocialista kormányok évei alatt kényszerültek – közölte Lázár János. Tovább olvasom