Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Médiatörvény: elfogadták a kormány módosítási javaslatait

A kormány javaslatára módosította az Országgyűlés a médiatörvényt és a médiaalkotmányt hétfőn. A változtatást a kabinet azután kezdeményezte, hogy megállapodott a jogszabályokat több ponton kifogásoló Európai Bizottsággal.
A parlament 258 igen szavazattal, 65 nem ellenében, 38 tartózkodással hagyta jóvá a novemberben elfogadott médiaalkotmány és a decemberben megszavazott médiatörvény módosítását. Igennel szavaztak a kormánypárti képviselők, nemmel az MSZP és az LMP politikusai, a Jobbik tartózkodott.

A változtatás érinti a kiegyensúlyozott tájékoztatás, a regisztráció és a más tagállami médiaszolgáltatóval szemben alkalmazható szankciók szabályozását. A törvényjavaslat elfogadásával a parlament hatályon kívül helyezte a személyek, csoportok nyílt vagy burkolt megsértésére vonatkozó, a médiaalkotmányban rögzített tilalmat.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2011. március 08. 09:35
    „"A szavazást a karzatról figyelemmel kísérte a Budapesten tartózkodó Neelie Kroes médiaügyekért felelős uniós biztos is."

    Milyen hasonló az ún "holotörvény" esetével! Akkor a zsidó világtanács, az izraeli megfigyelők és a MAZSIHISZ figyelt a karzatról. Elvégre függetlenek vagyunk, nem?”
  • 1. deszkás 2011. március 07. 19:28
    „Ezen a jó médiatörvényen módositottak ? Aszta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár visszavonja módosító indítványát a kát-ügyében

Megegyezett Lázár János Fidesz-frakcióvezető és Bencsik János energiaügyi államtitkár a kötelező áramátvételi rendszer átalakítása ügyében. Tovább olvasom