Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Médiatörvény: EP-vizsgálatot kezdeményezett a szocialista frakció

Hivatalosan kezdeményezte csütörtökön az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője, Martin Schulz, hogy az EP polgári szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága indítson vizsgálatot a magyar médiatörvény ügyében.
Brüsszelben kiadott közleményében Schulz kiemelte, hogy egy ilyen vizsgálat akár szankciókat is eredményezhet, tekintettel az EP szerződéses jogosítványaira.

A frakcióvezető azt is jelezte, hogy a hónap közepén, amikor Orbán Viktor miniszterelnök bemutatja a magyar EU-elnökség prioritásait az EP strasbourgi plenáris ülésén, kérdésekre kell számítania ebben a témában.

A német EP-képviselő kérte José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnököt, hogy "legyen határozott az uniós értékek védelmében" a végrehajtó testület és a kormány pénteki budapesti találkozóján.

Jelezte, hogy azt szeretné, ha az EP-vizsgálatba az érintett EU-biztosok (Neelie Kroes audiovizuális és Viviane Reding alapjogi biztos) is bekapcsolódnának.

"Európa-szerte nagy az aggodalom, hogy az új magyar médiatörvény és a kormány kinevezte médiatanács elfojtja a sajtószabadságot" - fogalmazott közleményében Schulz.

Olvasóink írták

92 hozzászólás
 • 92. Tömeg 2011. január 08. 02:50
  „54! ( Flexkacke) Legfőképpen akkor ha a tiedet tépik le,és azzal dobálnak!
  Az illetékes elvtársak meg járkáljanak továbbra is a szolgálati esernyővel,mert köpködök is meg dobálok is,
  Az Orbánkirály meg biztosan nem fog a tömlöcbe vettetni érte ha megdobálom egy kicsit őket. :D

  A Furkálódásod meg nem érdekel ( ............................................. )
  Ez itt a középső mutatóujjam helye!”
 • 91. Tömeg 2011. január 08. 02:38
  „Kedves EAM 53!

  Hát most nem igazán tudom hány óra!

  Innen az olvasói fórumról ismerek egy Keinert aki kölni.
  Már nem emlékszem milyen apropóból de megadtam neki az E mail
  címem,ahova írt is. Még egy kis képet is küldött,amin teljesen egyértelműen
  egy nő volt látható.
  Most már magam sem tudom hogy fiú vagyok e vagy lány? :D
  Hát akkor Legyen Jemand akkor is szeretem az írásait!”
 • 90. keiner 2011. január 07. 18:58
  „bocs *százló* túl gyors voltam.”
 • 89. keiner 2011. január 07. 18:57
  „88. szatyi, :-))) nem vitatkozom, rögtön láttam, hogy az ugy neveszett "eredeti" színekben hamis. Aki csinálta mennjen vissza az iskolába.
  Talán akarat volt, mert Sarközy is nagyon vigyasz, hogy ne látszon az erdeti "magassága". :-))) Volt államfö, aki nem engedte, hogy háturol csinálnak képet, mert ott kopasz volt.
  Lehet manipulálni, de nem szabad elfeléjteni, hogy a magyar száló piros/fehér/szöld, nem piros/koszos/szöld.”
 • 88. szatyi 2011. január 07. 18:35
  „Vitatkoztok két rakáson, hogy melyik a büdösebb?”
 • 87. keiner 2011. január 07. 17:49
  „85.achilleus, ebbe igazad adok neked, valamit csináltak.
  http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2011/01/picture_orb%C3%A1n
  De mint két kép nem hélyes. A baloldali képen sárgát adtak ra, az árc túl bárna, a szászlókban a fehér nem fehér hanem furcsa "koszos", az ingen is látszik. A jobb oldain stimmolnak a színek, de szerintem sok a kontraszt. Fényképek és Photoshop nem ismeretlen nekem.
  De ilyesmin ekkora bulit csapni?”
 • 86. achilleus 2011. január 07. 17:37
  „"A főszerkesztő lehangoló színvonalú, rosszindulatú támadásnak minősíti beszámolónkat, amelyet szerinte politikai haszonszerzés ösztönözhetett."

  --- amit pedig ők csináltak, kihasználva a lapjuk nemzetközi befolyását, az színtiszta nácizmus!”
 • 85. achilleus 2011. január 07. 17:24
  „83. hozzászólás keiner 2011.01.07. 16:33
  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=357034
  2011-01-07 12:29 - Az Economist visszautasította a kritikát, de valamit elfelejtett

  Elismerte az Economist brit gazdasági hetilap, hogy színkorrektúrázta az Orbán Viktor miniszterelnökről közzétett fotót. Az újság főszerkesztője azt állítja: nem manipulációról, hanem általánosan alkalmazott rutineljárásról van szó, amely alapjaiban nem változtatta meg a kép tartalmát, ezért nyílt levélben utasította vissza a hírTV szerdai híradójában megfogalmazott szakmai kritikát. A főszerkesztő lehangoló színvonalú, rosszindulatú támadásnak minősíti beszámolónkat, amelyet szerinte politikai haszonszerzés ösztönözhetett. Az újság illetékeseit szerdán hiába kerestük, hivatalos nyilatkozatot nem kaptunk tőlük. Az Economist nyílt levele a magyar kormányfő fotójához mellékelt képaláírásra nem tér ki, noha a lap által kifogásolt összeállításunkban erről is szó volt. A szöveg magyarul úgy szól: Orbán eljön érted. A Hír Televízió által szerdán megszólaltatott magyar grafikus egyébként az Economist képszerkesztési eljárásáról azt mondta, hogy alapvetően változtatja a fotó tartalmát. (pr)
  --- Az eredeti: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_id=358518

  Mivel ez a "gazdasági napilap" egyx népet próbál a választott vezetőjén keresztül manipulatív eszközökkel megútáltatni, de mindenféleképpen milliók életkörülményeit lerombolni, náci alapvetésűnek tartom. És a nácik nem kérnek bocsánatot.”
 • 84. strangerrr 2011. január 07. 16:38
  „"Valahogy mindenesetre kezelni kell ezt az országimázs-katasztrófát. Hiú ábránd, hogy magától elmúlik. Téves elképzelés, hogy legkésőbb az elnökség leadásával alábbhagy a nemzetközi figyelem, és Magyarország jó híre önmozgással visszaáll az egyensúlyi helyzetbe, mint a gömböc. Ez nem így működik.

  Ha semmi sem történik, akkor a legutóbb látott kép rögzül, márpedig ez a mostani bemutatkozásunk elég intenzívre sikerült. A magyarok megítélése egyelőre nincs nagy veszélyben, mint ahogy különösebb olaszellenesség se tapasztalható Európában. Berlusconit viszont széles körben egy nárcisztikus, személyiségzavaros <moderálva> tartják, és úgy is kezelik. Szerencséje, hogy egy hatvanmilliós piacot nem lehet egészen leszarni.

  Ebből a rögzülésből pedig szomorú fejlemények következnek. Amikor valahol Nyugaton egy szerkesztő unatkozik, vagy épp nincs ötlete, mivel töltse ki a fennmaradó hasábot vagy perceket, akkor keres egy érdekes bizarrságot valami egzotikus országban. Aztán kinek mi ugrik be. Kedvelt alany Észak-Korea, főleg a tévékben, mert mindig be lehet vágni egészen súlyos élőképeket, meg azt a lehetetlenül öltözködő pszichopatát, akin innét biztonságosan röhöghetünk. Közelről egyébként nem olyan vicces. Jók erre a szaúdi nők, az iráni megkövezettek, vagy ha nincs más, Hugo Chavez aktuális suttyóságai. Most Európában Magyarország játszhatja el ezt a megtisztelő szerepet: mi lehetünk az osztály hülyegyerekei. Lesznek perverz bámészkodók, autodidakta magyarológusok, akik követik az angol nyelvű forrásokat, csak a napi LOL és a borzongás kedvéért; azért, hogy aztán örülhessenek annak az életnek, ami nekik adatott.

  De mit lehet már ilyenkor tenni? Egy ilyen méretű és hatású pozitív kampány a félévi költségvetésünkbe kerülne. Ráadásul a Fidesz médiaszakértelmét és diplomáciai felkészültségét számításba véve annyi történne, hogy népviseletet meg gyógyfürdőket mutogatnának a CNN-en. Még azt a keveset, amit mocorogtak eddig a nemzetközi színtéren, azt is elcseszték. Képesek voltak hiányosan fordítani a törvényt, aztán még aznap lebukni vele ország-világ előtt. Képesek voltak megvádolni az Economistot: azt hitték, hogy majd jól lejáratják, tellerleveleznek egy löttyöset, és akkor majd beszarnak, és többé nem használnak előnytelen fotót. Abból a paraszti ravaszságból, amit itthon kifejlesztettek, semmi se működik odakint a hidegben."”
 • 83. keiner 2011. január 07. 16:33
  „82, achilleus, na nost én nem tudom olvasni vagy te? Bocs.
  Már olvastam a NOLban, visszautasítottak, hogy manipuláltak:
  http://nol.hu/archivum/az_economist_kiosztotta_a_hir_tv-t
  Mondjuk a kép , hm, testbeszéd is tanítottak nekem, a kép nem éppen baratságos, sok visszafogott düh uralkodik az árcon. Lehetséges, hogy van aki ebböl a látványbol bekakil, én nem. :-)))”
 • 82. strangerrr 2011. január 07. 16:32
  „Tök jó, hogy a fideszes "érvek" 90 %a úgy indul, hogy bezzeg gyurcsányék...
  Hiába a bűnbakra az ellenségképre továbbra is szükség van. Fel sem foghatják, hogy létezik olyan akinek esze ágában sincs vissza sírni a szocikat, de attól még hányingere van ettől a nyílt diktatúrától.

  Még mindig a fekete-fehér világkép, az Ők és a Mi mint az óvodában.

  Az is nyilvánvaló szerintem hogy a sajtó ellenőrzésére égető szüksége van a rezsimnek (mint minden önkényuralmi rendszernek) hiszen ahogy egyre több embernek leesik, hogy ezeknek semmivel sincs több elképzelésük, továbbra sem lesz kolbászból a kerítés.

  Aki állami/önkormányzati cégnél dolgozik az meg szintén hányingert kap a mondvacsinált állásokba ejtőernyőzött végzettség nélküli fidesz droidoktól, vagy a baráti cégeknek átadott szerződésektől.”
 • 81. achilleus 2011. január 07. 16:00
  „69. hozzászólás keiner 2011.01.07. 09:22
  A <moderálva> eszközöket alkalmazó Economist beismerte a fényképtorzítás tényét.
  Viszont a képaláírásról, na és a bocsánatkérésről megfeledkeztek. <moderálva...>”
 • 80. achilleus 2011. január 07. 15:55
  „Ez a gondolatmenet ismerős valahonnan, ....
  "Alaphimnusza a liberális demokráciá­nak, hogy a sajtó ellenőrizze az államot, ne az állam a médiát. Lefordítom: a liberális demokraták a sajtó szabadságában azt szeretnék, ha a sajtót tulajdonló érdekcsoportok ellenőrizhetnék a közhatalmat, felülírhatnák ezáltal a demokratikus választáson felhatalmazást nyert politikai akaratot, és a társadalmi vélemények alakítását saját érdekeik szerint a média által befolyásolhatnák. Aki ezt a célt kiszolgálja, azt szeretik, aki ezt az érdeket sérti, azt nem. - (Magyar Hírlap, 2011. január 7.)

  .... - van már vagy egy-két hete, hogy a fentiek lényegét itt leírtam.”
 • 79. keiner 2011. január 07. 15:49
  „Köszönöm joszko! Sájnos még nem tudok menni, elöször még operálnak és egy darabig megnt mankóval megyek.
  http://img193.imageshack.us/img193/5756/heu3f046.jpg
  Ez volt a lábom, a baloldali vasot kell még kivenni.
  :-)))) Jó járt a srác.
  Bocs mod az OFF miatt.”
 • 78. jozko 2011. január 07. 13:28
  „Keiner!

  Jó pihenést kívánok!
  Tenném ezt németül is, de abból sajnos gyenge vagyok-kevéssel meg nem égetem magam.

  A hetvenes évek végén hivatalosan vendégeskedtünk az NDK-ban -"hivatalosan" oroszul is szót értettünk...
  A nappal a protokollal telt, az éjszakai a miénk volt.
  Boldogultunk azért valahogy.

  Másnap délután a kollégám vakarózni kezdett és modta, menjünk egy patikába...
  Ő nagyképű volt, bízott a /hiányos / német tudásában!

  Kért valamit a gyógyszerésztől-én a dobozon lévő képről úgy ítéltem meg, hogy bolhairtót kapott...

  A srác elvörösödött és valami ilyesmit dadogott:
  "Nicht ugri-bugri, langzam spacíren..."

  A gyógyszerész egy nyelvzseni volt:
  Rögtön megértette, lapostetű elleni szert kért..

  Egyszóval, nem akarok többet mutatni német nyelvtudásomból, mint amit tényleg tudok is.”
 • 77. szatyi 2011. január 07. 11:43
  „"Hatarör voltam Röszken, Olyan vamos es utleveles fele."

  Na most akkor melyik? Mert a kettő nem ugyanaz! Más cég a "vámos", és más cég az "útleveles"!”
 • 76. Larsson 2011. január 07. 10:40
  „http://www.origo.hu/itthon/20110106-visszautasitja-a-hir-tv-orbanfotoval-kapcsolatos-vadjait-az-economist-foszerkesztoje.html

  Éljen az egyetlen magyar média, a mindig igaz, objektív és a tökéletes tv csatorna! Minek kezdenek ki egy hiteles brit lappal egy ilyen pitiáner ügyeben, amikor tudják, hogy nincs igazuk. Szánalmasak... Ki járatja le az országot???”
 • 75. keiner 2011. január 07. 10:34
  „72. bocs jozko, ez nekem kicsit ködes.
  Franciakrémest eszek, de nem nagyon szeretem.
  Ha engemet kérdesznél, csevap, djuvec és egy(két Rakija jó lenne második reggelihez. :-))) Tudom, ezt senki kérdesz.
  Szabadság kéne, kicsit EU fárad vagyok. Olyanok mint a gyerekek és minél kisebb a veszetö annal makacsabb. :-))”
 • 74. DobóI 2011. január 07. 10:33
  „57. hozzászólás Evelyn_26 2011.01.07. 01:10

  Kedves Evelyn, most már nem kell vizit dijat fizetni, ingyen is kivizsgálják a mentális állapotodat...”
 • 73. Larsson 2011. január 07. 10:23
  „http://w.blog.hu/2011/01/07/egyutt_sikerul”
92 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: a magyar médiatörvényben nincs speciális magyar szabály

A miniszterelnök szerint a magyar médiatörvény csak olyan jogi megoldásokat tartalmaz, amelyek tételesen szerepelnek más uniós tagállamok médiatörvényeiben is. Tovább olvasom