Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Mediawave tizennegyedik esztendeje

Többek mellett Váray Lászlónak, a Győri Ütőegyüttes alapítójának ítélte oda a Mediawave Alapítvány az idei Párhuzamos Kultúráért Díjat. A hatvanesztendős zenetanár kulcsfigurája a magyar kortárs zenének.
Váray László a díjjal.
A Fényírók Fesztiválja nehezen indult tizennégy éve, ám „a jóslatok ellenére már a világ minden kontinenséről idecsalja a világhírű művészeket" – mondta tegnap Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a Mediawave megnyitóján. A fesztiválon hét művésznek ítélték oda a Párhuzamos Kultúráért Díjat.

Maia Morgenstern és Váray László mellett Grencsó István dzsesszmuzsikus, Kása Béla fotóművész, William Parker amerikai dzsesszzenész, Szabó György művészeti szervező, valamint Sára Sándor operatőr és fotóművész kapta. Hartyándi Jenő, a fesztivál főszervezője megemlékezett a már elhunyt két díjazottról, Timaffy Lászlóról és Big Lucky Carterről is.

Váray László alapítója és húsz évig igazgatója volt a Győri Ütő-együttesnek. Tizenkét évig a Markó Iván vezette Győri Balettnek írt zenét, ma pedig a győri egyetem zenei tanszékén tanít. – Hálás vagyok a díjért, ezzel harminchat év munkáját ismerték el. Pályám elején az ütőhangszert nem tartották a többivel egyenrangúnak, de azt hiszem, ez a szemlélet mára alapvetően megváltozott – summázta véleményét a győri zenész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Getno

Miről álmodik Jancsi és felesége egy lakótelepi másfélszobásban? Arról, hogy boldogok, sikeresek,… Tovább olvasom