Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Mediterrán rántott csirke

Hozzávalók:

1,20-1,30 kg csirke, 3 dl étolaj, 10 dkg vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 10 kg paradicsompüré, 1 dl fehérbor, 10 dkg liszt, 2 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg sajt, törött bors, oregánó, kakukkfű, só

Elkészítés:

Egy kevés olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, sóval, törött borssal, oregánóval ízesítjük és megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés fehérborral felengedjük és tartalmasra, sűrűre főzzük. A csirkéket feldaraboljuk, megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és olajban kisütjük. Tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a kisült csirkedarabokat, és mindegyikre egy-egy vékony szelet sajtot teszünk. Gazdagon meglocsoljuk a sűrű, ízes paradicsommártással, és ismét lefedjük egy-egy szelet sajttal. Forró sütőbe tolva kb. 8-10 percig sütjük. Azonnal frissen, forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 65 perc

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkajogi esetek 17.

Tovább olvasom