Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Még 11 milliót akar a szemen lőtt férfi

2006. október 23-án lőtte ki a rendőrség a korábban szakmunkásként dolgozó Nagy László szemét. 4,5 millió forintot kapott, ügyvéde további 11 millióért és életjáradékért perel.
Peren kívüli egyezség keretében négymillió forintot és két éves kamatait, összesen 4,5 millió forintot fizetett a Rebisz jogutóda, a Készenléti Rendőrség Nagy Lászlónak. A korábban szakmunkásként dolgozó férfi bal szemére teljesen megvakult, miután 2006. október 23-án a rendőrség gumilövedékkel kilőtte a fél szemét. Ügyvéde további 11 millióért és életjáradékért perel - számol be az Index.

Nagy László a Fidesz nagygyűlésén vett részt az Astorián 2006. október 23-án, majd a Deák tér felé próbálta elhagyni a helyszínt. A rendőrsorfalat látva visszafordult, majd a lovasroham és a könnygázgránátok elől a tömeggel együtt a Dob utcába menekült. Ezután már csak arra emlékszik, hogy a kórházban tért magához, ahol azonnal megoperálták, a szájpadlásán keresztül vették ki az arcüregéből a másfél centis gumilövedéket, amely az arccsontját is darabokra törte.

Az orvosi szakvélemény szerint bal szemére véglegesen megvakult, térlátását elveszítette, ezért nem dolgozhat tovább az építőiparban. Munkahelye, ahol nyílászáró beépítő szakmunkásként dolgozott, elbocsátotta.

A nyomozás közben kiderült, hogy a Nagy Lászlót ért lövés pillanatában a helyszínen a Rebisz bevetési osztálya és más rendőri egységek oszlattak, köztük legalább öt gumilövedékes puskával rendelkező rendőr dolgozott. De hogy melyikük lőtte ki a sértett szemét, nem lehetett megállapítani, mert a kilőtt gumilövedékek a fegyver azonosítására alkalmatlanok.

Nagy László kárigénye 15 millió forint nem vagyoni kártérítés és életjáradék, ebből a rendőrség a részegyezség keretében 4 millió forintot és két éves kamatait, összesen mintegy 4,5 millió forintot fizetett meg 2008. december közepén. A sértett mégis perre megy: további 11 millió forint nem vagyoni kár, és elmaradt munkabére életjáradék formájában történő megfizetéséért fogja perelni az egykori Rebiszt.

Olvasóink írták

 • 14. flexsnake 2009. január 16. 23:24
  „kövérlaci nyilván nem jár ki az utcára és autóba sem ül.Hiszen azok a szemétláda rendőrök ma is utcán vannak amig ő ameleg fotelban nyujtózkodik és ossza az észt.Természetesen meg kell keresni a gonosz rendőröket akik alig várják hogy csoportos garázdák szétszedjék a fővárost hiszen akkor ők is végre, sőt, hálisten hogy 48órát szolgálatban lehetnek.Ennél jobb már csak az ha vidékről viszik fel őket és még az utcaneveket sem tudják.Mindenki tud okos lenni, illetve okoskodni, igérgetni csak sokszor rájön hogy a valóság teljesen más.

  13. hozzászólás nyomdasz63 2009.01.16. 22:59

  ,,Bár régiek az emlékeim,de...???? hány fegyver volt kiadva,sorszám,nevek,lövedékek(db)...vagy már nem így működik ???"

  Te nyomdász.Holnap számold meg mennyi Á betű lesz a délmagyarban és mennyi cikk.Majd fogd a betűket és keverd össze, lesz két számod amiből soha az életben nem rakod ki a cikkeket de még egyet se.Olyan adatok amik semmit nem jelentenek azon semmit nem jelentenek, szó szerint.

  12. hozzászólás comet 2009.01.16. 18:02

  ,,Az esemény megtekinthető a Youtube-n, "A szemkilövő rendőr arca!" című videon.
  A lövés után a rendőr eltűnt társai mögött, vélhetően tudta mit csinált."

  A rendőr élhetett volna feljelentéssel mivel szóba hozták egy ilyen dolog kapcsán így sérültek jogai.például a jó hírnévhez való jog.Mindaddig míg bíroság ki nem mondja, ártatlan.Vagyis nyugodtan perelhet.Bizonyítani nem tudja senki hogy ki volt.Nem kizárható hogy nem is rendőr volt, hiszen ennek sem mond ellent semmi.”
 • 13. nyomdasz63 2009. január 16. 22:59
  „Bár régiek az emlékeim,de...???? hány fegyver volt kiadva,sorszám,nevek,lövedékek(db)...vagy már nem így működik ???”
 • 12. comet 2009. január 16. 18:02
  „Az esemény megtekinthető a Youtube-n, "A szemkilövő rendőr arca!" című videon.
  A lövés után a rendőr eltűnt társai mögött, vélhetően tudta mit csinált.”
 • 11. achilleus 2009. január 16. 16:57
  „Bocs, Makón!”
 • 10. achilleus 2009. január 16. 16:54
  „Kövér egy kérdésre Békéscsabán (?) a Népszabadság online alapján:

  "Ha sikerül a Fidesznek hatalomra kerülni , mik a tervei a mostani rendőrséggel? - kérdezték a Fidesz választmányának elnökétől. Nem gondolom, hogy a rendőrség komcsi fészek lenne, válaszolta Kövér László. A tévészékház előtt azért kellett megveretni a rendőröket, mert éppen tüntetni kezdtek volna a saját kormányuk ellen. A lojalitás kezdett fölfesleni, és ha meg nem alázzák őket, később nehezebb lett volna felhasználni őket arra, amire felhasználták.

  A rendőrök egy része olyan keveset keres, hogy szociális segélyre is jogosult lenne. Mégsem lehet szó nélkül elmenni a 2006 október 23-i rémtett mellett: Ez ,,a rendőrség őszödi beszéde", amely nem maradhat megtorlás nélkül. Lehet, hogy sok minden elévül, mire hatalomra kerülünk, de amit lehet, megtesszük. Amelyik rendőr megbecstelenítette a rendőr egyenruhát, az nem mondhatja, hogy parancsra tettem, mert ezt az érvet a náciktól sem fogadták el. Be fogjuk bizonyítani, hogy a rendőrség nem taposhatja büntetlenül a nemzeti zászlót. A rendőrségnek az a dolga, hogy megvédje a lakosságot a kisstílű, fatolvaj bűnözőktől, meg a nagystílű bűnözőktől is - fejezte be a makói lakossági fórumot Kövér László."”
 • 9. flexsnake 2009. január 16. 16:53
  „5. hozzászólás Mathiasking 2009.01.16. 14:38

  A te olvasatodban más sincs csak gonopsz rendőrök aki lövöldöznek.Szerintem is legyen anarhia az a legjobb.Aztán úgy randalírozol ahogyan akarsz.Egyébként miért ne lenne a kiképzés része a tömegoszlatás?Terrorelhárítás is van a tananyagban, az se legyen?Hogyan függ össze a tananyag a történtekkel?Zavaros :D

  7. hozzászólás Túróvarázs 2009.01.16. 14:48

  Értesz hozzá látom, akkor te ki is deríthetnéd hogy ki volt, de ennyi erővel akár saját magát is meglőhette, sőt a tömegből is lőhetett egy garázda.Nem lehet beazonosítani hogy ki volt.A gumilövedéken nem hagy bizonyító erejű nyomot a fegyver.Az sem bizonyítható hogy egyáltalán rendőr lőtte ki azt a lövedélet.Kilőhette azt egy ablakból akár egy árpádsávos is.Na akkor lehet mutogatni egymásra.”
 • 8. benq 2009. január 16. 16:06
  „http://mrahalom.myminicity.com/”
 • 7. Túróvarázs 2009. január 16. 14:48
  „Könnyen ki lehetne deríteni, hogy az öt puskás rendör közül ki adta le a végzetes lövést. Vagy megmondják ki volt aki lött, vagy a kártérítést közösen fizetik. Gyorsan meglenne az elkövetö.
  Vagy ha én feldobnék 1 miliót a nyomravezetönek? A rendörök mindig ezt csinálják. Hiszen ez is bűncselekmény volt. Ha már kártérítést fizetnek, akkor annak kellett lennie, szerintem...”
 • 6. mugri 2009. január 16. 14:42
  „vezír 2009.01.16. 13:19
  Szerintem ez egy gyűlölködésre uszító cikk! Vagy nem jól látom?

  Nemlyólátod, pedigg ki sincsenn lővejaté szömöd, he-he”
 • 5. Mathiasking 2009. január 16. 14:38
  „2.hozzászólás "egy"!

  Talán ha objektíven néznéd a dolgot, akkor nem biztos, hogy ezen a véleményen lennél, amin vagy. A rendőrök a 2006.09.17-18-19-i eseményekre reagáltak 2006.10.23-án. Tele voltak gyűlölettel és indulattal, a parancsnokaik felhívták a figyelmet arra, hogy a szeptemberi események nem ismétlődhetnek meg, a tömeget mindenáron fel kell oszlatni. Erre mi történt? TERROR! Szó szerint! Nem védem azokat a csőcselékbe szerveződött ultra radikális huligánokat akik valóban a rombolás és károkozást tették előtérbe, de nagyon sok eset került napvilágra, majd elhallgattatva és megfélemlítve néhány felszólalót azzal, hogy mit kerestek ott! Jelenleg a terror elhárítás kiképzési metodikájában prioritást élvez a tömegoszlatás! Ezt nyugodt szívvel kijelentem. Amennyiben egyszer is csak olyan helyen lennél, ahol rendőri intézkedésre kerülne a sor, mert valami csürhe összeverődött és fel kellene oszlatni, valószínűsítem, hogy rohadt nagyon nem érdekelné a rend vitézeit, hogy ki vagy és mit keresel ott!

  No comment!”
 • 4. flexsnake 2009. január 16. 13:58
  „Ez a ,,magasra" célzás egy oltári hülyeség.Célozni nem lehet így és ilyen esetben, a gumilövedék meg nem furodik betonba így ha az aszfalton gellert kap akkor az repül amerre akar.Fizika...
  Szerintem nem egy ártatlan ,,nézelődő" volt de mivel maradandó sérülést kapott ami hátrányosan befolyásolja egész életét az a minimum hogy életjáradékot kap.”
 • 3. comet 2009. január 16. 13:57
  „A kártérítés az ügy egyik oldala. A másik meg hogy ezideig senkit sem vontak felelőségre a brutális és bizonyítottan jogszabályt sértő rendőri intézkedések kapcsán, melyben Gergényi mellett Gyurcsány Ferenc is vastagon benne van, hiszen folyamatos kapcsolatban állt az intézkedő alakulat vezetésével, és később védelmébe vette magát a világhírűvé vált rendőrségi akciót, melynek felvételei azóta is listavezetők a Police brutality clippek között. A brutalitás az őrszobákon is folytatódott, ahol a külföldieket sem kímélték.
  Ja, és a szemkilövés filmezve lett, úgy hogy a technikusoknak nem hiszem hogy nagy erőfeszítésébe kerülne a felelős megállapítása. Az ötös fogat biztos tudja hogy ki lőtt. A lövés a klippen célzottnak tűnik.
  További kérdés, hogy a Rebisz mellett milyen rendőri alakulatok voltak még jelen. Sok mindent titkolnak előlünk politikusaink, szolgálatra és védelemre kész rendőreink. (Tisztelet annak a többségnek akik a hivatásukat esküjük szellemében végzik a rájuk nehezedő nyomás ellenére)”
 • 2. egy 2009. január 16. 13:47
  „Szerintem is csak erre jó ez a cikk! Eltereljék másról az emberek figyelmét, mint például arról, hogy megint szigorítanak azok a hülyék a parlamentben. Azért írok nyugodtan hülyét, mert ha több neki futásra sem értettem meg a tananyagot, akkor anyám lehülyézett...
  Ja, és érdekes módon én le tudtam jönni az első felszólítás után, és nem lett semmi bajom. Gondolom ez a szegény paraszt épp eldobott egy követ, vagy mást, és "szembe nézett" a puskával. Tény, hogy nem lett volna szabad magasra céloznia a rendőrnek, de sajnos benne lehetett a düh, hogy még az elején a parancsnoki tudatlanság miatt nem verték le azt a néhány barmot, akik elkezdték a vandálkodást, és lazán kellett a "első sorból" azt nézni, amint sorra esnek össze a rendőrök a kövektől, mert semmi védelmük nem volt! :(”
 • 1. vezír 2009. január 16. 13:19
  „Szerintem ez egy gyűlölködésre uszító cikk! Vagy nem jól látom?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23 százalékkal több orvos akart tavaly külföldön dolgozni

2008-ban a legtöbb orvos Angliában akart dolgozni, második helyen Németország szerepel, de népszerű… Tovább olvasom