Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Még árad a Hármas-Körös

A Tisza visszaduzzasztó hatása miatt még mindig árad a Hármas-Körös Szavasnál; a folyó vízszintjének tetőzésére szerdán lehet számítani - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden.
A tájékoztatás szerint a vízmérce az előző naphoz képest újabb három centiméteres emelkedést mutatott, a vízállás elérte a 737 centimétert. A tetőzésre szerdán, várhatóan 740-745 centiméteres vízállásnál lehet számítani, másodfokú árvízvédelmi készültség mellett.

Továbbra is elsőfokú a készültség a Hármas-Körös alsóbb szakaszán Gyomendrődnél, valamint a Hortobágy-Berettyón Árvízkapunál.

Békés megyében a belvízzel elöntött területek nagysága 24 óra alatt 645 hektárral, 6.850 hektárra csökkent, ebből 3.080 hektár a vetés.

Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszán az előző naphoz képest nem változott a készültség, vagyis egy területen harmadfokú, három szakaszon másodfokú, míg öt helyen a legalacsonyabb szint mellett védekeznek.

A szivattyútelepek hétfőn másfél millió köbméter vizet emeltek át a főbefogadó folyókba és csatornákba.

Az önkormányzatok közül Kétsoprony megszüntette a belvízvédelmi készültséget, így már csak Kondoros, Körösladány és Szarvas küzd első fokon az elöntések ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenmilliárdba kerül a Malév

A nemzeti légitársaság rendbetétele három év alatt legalább ötvenmilliárd forintba kerül majd - írta… Tovább olvasom