Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Még egy napig, hétfőn éjfélig lehet kötelezőt váltani

Még egy napjuk van az autósoknak arra, hogy felmondják kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésüket.
A hivatalos határidő december 1-én éjfélkor jár le, vagyis ha valaki hétfőn éjfél előtt elfaxolja a biztosítóhoz a felmondáshoz szükséges papírokat, akkos sikeres volt a felmondása - mondta a Netrisk.hu online biztosítási alkusz cég ügyvezetője.

Haraszti Zsolt arról tájékoztatott: eddig cégüknél 160 ezren kezdeményeztek biztosító-váltást, ami már most több a tavalyi 130 ezres adatnál. Az ügyvezető emlékeztett rá, hogy 2007-ben összesen 650 ezren váltottak kötelezőt, idén azonban még nem tudni, hogy a teljes piacon több lesz-e a váltás. Ehhez ugyanis az online alkuszok adatain kívül meg kell várni a biztosítóknál közvetlenül, illetve az üzletkötőkön keresztül kötött váltásokat is. A szakember szerint ennek összesítése akár több hetet is igénybe vehet.

Rácz István, a Biztositas.hu ügyvezető igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy cégüknél a 2007-es 110 ezerhez képest idén eddig mindössze 80 ezren kezdeményeztek biztosító-váltást. Az ügyvezető hozzátette: a náluk kötött biztosítások szerint az idei kampány nyertese az Allianz biztosító, de jól szerepelt a KÖBE, a Genertel és a Wabard is. Ugyanezeket a biztosítókat nevezte meg nyertesként Bravik Attila, a biztositastipp.hu ügyviteli igazgatója is.

Rácz István szerint egyébként idén nem várható a teljes piac bővülése, hiszen a 3,8 millió magyarországi autóhoz tartozó körülbelül 2,6 millió magánszemély tulajdonosból az elmúlt három évben 1-1,5 millióan már váltottak biztosítót. A biztosító társaságok pedig nem emeltek jelentősen díjaikon, így sokan maradnak korábban átkötött szerződéseiknél. Ráadásul idén csökkent az új- és a használtautó értékesítés is, így némileg csökkent is a piac - tette hozzá Rácz István.

Bravik Attila elmondta, hogy a tavalyi 25 ezerhez képest náluk idén eddig valamivel több mint 30 ezren kezdeményeztek biztosító-váltást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gusztos szerint arcátlan Gyurcsány kijelentése

Gusztos Péter szabad demokrata országgyűlési képviselő vasárnapi blog-bejegyzésében arcátlannak nevezte Gyurcsány Ferenc kijelentését, miszerint a kormány az elmúlt fél évben a vele szembefordulókkal küzdött a reformok érdekében. Tovább olvasom