Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Még gyorsabb mobilinternet mindenkinek – hálózatfejlesztés a Vodafone-nál

A magyar telekommunikáció legnagyobb hálózatfejlesztését jelentette be Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Gao Jian kínai nagykövet jelenlétében Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója és Jiang Huanquan, a Huawei Európa alelnöke.
A beruházás eredményeképpen hazánk szinte minden lakosa számára elérhető lesz a társaság mobilinternetes hálózata. A Vodafone nagy sebességű mobilinternet hálózatának lefedettsége közel 99 százalékosra bővül, ami számos, a szélessávú internettől korábban elzárt település számára hozhatja el a digitális jövőt. A hálózatfejlesztés eredményeképp a Vodafone teljes hálózata LTE (4G) képes lesz. A Vodafone további közel 400 bázisállomást épít be hálózatába annak érdekében, hogy a 2G és 3G lakossági lefedettsége közel azonos legyen. Mivel az új bázisállomások és egyéb hálózati elemek a legkorszerűbb technológiát képviselik, a Vodafone nemcsak a mobilinternet sebessége, hanem alacsony energiafogyasztása szempontjából is élen jár. A Vodafone mobilinternet sebessége megduplázódik: terveik szerint 2012 nyarára már az elméleti 14,4 Mbit/sec adatletöltési és 5,2 Mbit/sec adatfeltöltési sebességgel működik a Vodafone mobilinternet. A 2G-t használók számára közel megtriplázódik a mobilinternet sebessége, mivel az EDGE a Vodafone teljes hálózatában elérhetővé válik.

Fotó: DM/DV
Fotó: DM/DV

Az első, teljes mértékben magyarországi kis- és középvállalkozó beszállítók közreműködésével legyártott Vodafone–Huawei bázisállomást Takács Zoltán, a Huawei Magyarország ügyvezetőigazgató-helyettese adta át ünnepélyes keretek között Beck György elnök-vezérigazgatónak (a Huawei a világ egyik vezető telekommunikációs szolgáltatója, éves bevétele 22 milliárd dollár, több mint 100 országban van jelen a 95 ezer embert foglalkoztató óriásvállalat). Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az eseményen elmondta: „Példaértékűnek tartom a Vodafone és a Huawei több évre visszanyúló együttműködését. Nem csupán erős és tartós kapcsolatról van szó egy kínai és egy magyar nagyvállalati szereplő között, hanem egy olyan vállalkozásról, amely a közösség érdekét többféle módon szolgálja. Elismerésre méltó, hogy a Vodafone erőforrásait mozgósítva fektet be a jövőbe, elősegítve a magyar gazdaság élénkítését és a hátrányos helyzetű területek versenyképességének növelését".

„2010 a mobilinternet éve volt a Vodafone-nál, a vállalat megmásfélszerezte ügyfelei számát, miközben négyszer annyi okostelefont adott el, mint egy évvel korábban
– hangsúlyozta Beck György. – A Vodafone, amely az elmúlt tíz évben a legtöbbet fektetett be a telekommunikációs szektorba – hazai befektetéseinek összértéke megközelíti a 1,5 milliárd eurót –, Magyarországon is a mobil távközlés fejlődésének motorja, élen jár a nagy sebességű mobilinternet bevezetésében. Számunkra a hálózatmodernizáció egy olyan hosszú távú befektetés, amely nemcsak az ügyfélszerzésben fontos, hanem a gazdaság fejlődéséhez, illetve Magyarország versenyképességének növeléséhez is hozzájárulhat."

(x)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevezetik az utólagos tandíjat?

Az államilag támogatott képzésben részt vevő hallgatóknak végzésük után, már munkavállalóként kellene visszafizetniük a képzésük árát. Tovább olvasom