Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Még három napig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre

Harmincöt intézmény 92 kara összesen 1037 lehetőséget hirdetett meg.
Még három napig nyújthatják be jelentkezésüket azok, aki 2010 februárjában szeretnék megkezdeni tanulmányaikat valamely egyetemen, főiskolán - közölte az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az MTI-vel. A kérelmeket november 16-án éjfélig lehet benyújtani. A 2010. februárban induló alapképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek már van érettségi bizonyítványuk, míg mesterképzésekre a felsőfokú oklevéllel rendelkezők mellett azok is, akik valamely alapképzési szakon 2010. januárban szerzik meg az ehhez szükséges végzettséget és a hiánypótlási határidőig - 2010. január 4-éig - beküldik az erről szóló igazolást is.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a 2010. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban harmincöt intézmény 92 kara összesen 1037 lehetőséget hirdetett meg. Ebből 764 mesterképzés, amelyeket államilag támogatott és költségtérítéses formában is lehet választani. A jelentkezőket a felsőoktatási intézmények a felvételi pontszámítás alapján rangsorolják. Jelentkezni kétféleképpen lehet: papíralapú felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy elektronikusan. A felsőoktatási felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9 ezer forint, amiért három jelentkezési hely jelölhető meg. A további jelentkezési helyekért 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni.

A felsőoktatási intézmények saját szabályzatuk alapján az alkalmassági, gyakorlati vizsgáért, mesterképzésben felvételi vizsgáért intézményi eljárási díjat is (maximum 4 ezer forintot) kérhetnek. Erről bővebb információ a Tájékoztatóban, valamint a www.felvi.hu Egyetemek, főiskolák menüpontjában található. A fizetendő összeg kiszámításában segít a www.felvi.hu oldalon található Eljárási díj-kalkulátor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botkára is számítanak a kampányban - Mesterházy a miniszterelnök-jelölt?

Mesterházy Attila frakcióvezető lehet az MSZP miniszterelnök-jelöltje - írja pénteki számában a… Tovább olvasom