Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Még kevesebben a nyugdíjkasszáknál

Az első félév végén már csak 75 ezer 136 tagja volt a magánnyugdíjpénztáraknak - írta a Világgazdaság pénteken a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) adatai alapján.
A tagoknak március 31-ig volt lehetőségük arra, hogy jelezzék szándékukat a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépésre, ezt több mint 25 ezren meg is tették, az ő tagsági jogviszonyuk május 31-én szűnt meg a magánnyugdíjpénztáruknál.

A magán-nyugdíjpénztári szektor továbbra is komoly nehézségekkel küzd: a június végén működő 14 piaci szereplőből hat állt végelszámolás vagy beolvadás alatt. Az első félévben a PSZÁF adatai szerint csak öt magán­nyugdíjpénztár rendelkezett pozitív működési eredménnyel, a többi veszteséges volt. A szektor összesített működési eredménye az első negyedévihez képest tovább már nem romlott, de változatlanul negatív maradt - írta a lap.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. augusztus 24. 10:14
    „Már az1998-as magánnyugdíj-pénztári kötelező belépéskor el volt döntve illetékesek részéről, hogy az mnyp-t be kell dönteni, de a pénzt előtte össze kellett gyűjteni és azután kiszedni! Nyugat-Európában az ilyen nyugdíjpénztárak vezetőit régen bírság elé állították volna! Nálunk miért nem merték ezt megtenni?! Ugyan ez vonatkozott a büdzsére is, hiszen minden 2008-ban felvett nemzetközi kölcsön szőrén-szálán eltűnt! Persze ezt nekünk, lakosságnak kell visszafizetni, de érthetetlen, hogy ezt némán-és bénán tűrjük, helyette mindenféle ökörséget írogatnak egyesek ezen az oldalon! Ez így nem fog menni, mert nem sokára el fog jönni az az idő, amikor a durva beszólásokat írok is átélhetik azt az érzést, amit ma már kb. 1 millió ember él át kis hazánkban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 1-jén lép hatályba a magyartermék-rendelet

A magyartermék-rendelet azt szabályozza, hogy milyen feltételek mellett tüntethető fel az… Tovább olvasom