Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Még mindig a szúnyogok...

Felesleges a teraszok nyitva tartásáról vitatkozni. Annyi a szúnyog, hogy lassan senki sem fog kiülni. Vagy így akarja az önkormányzat megoldani a teraszügyet?

Nagy Csaba, a Komszol szóvivője a minap az alábbi választ adta erre: „Győr földrajzi fekvése több szempontból is indokolttá teszi a rendszeres szúnyoggyérítést. Elég, ha arra gondolunk, hogy a város a Duna és mellékfolyóinak közvetlen közelében terül el. Minden év tavaszán a Duna árhullámának levonulása után nagy területet borít el a víz. Különösen igaz ez a 2006-os esztendőre, amikor a Duna rendkívül magas vízállása miatt az ártereken kívül mezőgazdasági művelésű területek is víz alá kerültek. A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. az április végén felállított monitoringrendszer jelzéseit és a csípésszámmutatókat figyelembe véve légi biológiai, légi kémiai és földi meleg ködös technológiával – az időjárási feltételek alapos elemzése után – folyamatosan gyéríti a szúnyogokat a város mintegy 3500 hektáros területén.
Május 4–5-én légi kémiai, május 11-én légi biológiai, május 12-én földi meleg ködös, május 12–13-án légi kémiai, május 27-én légi kémiai, június 14–15-én földi meleg ködös, június 19–20-án légi kémiai szúnyoggyérítési programot hajtottunk végre eredményesen. Utoljára – a napokban – az egész város területén permeteztünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte a gyilkosságot a hajléktalan

Beismerő vallomást tett az a 42 éves hajléktalan, akit a múlt héten, a kaposvári MÁV pályaudvaron… Tovább olvasom