Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Még nem jogerős a végeredmény

A külföldön leadott szavazatokkal összekevert választóköri voksok szombati összeszámlálása nem változtatott a megyei országgyűlési képviselők által elért eddigi eredményen.
Kattintson a képre >>
A szombati eredményt, Balogh József győri polgármester (MSZP) győzelmét a megyei 3-as számú választókerületben a második helyre szorult Szijjártó Péter megfellebbezi a megyei bíróságnál. A választási bizottság ugyanis elutasította kifogásait, például, hogy az egyik szavazóurnán, amelyet a külföldön leadott szavazatok megérkezéséig a polgármesteri hivatalban zároltak, az odaszállítás előtt még ép zárócímkék a megérkezésre elszakadtak. Szijjártó azt is kifogásolta, hogy a körzetben magas volt az érvénytelen szavazatok száma.

A választási bizottság elnöke, Schmuck Tamás szerint az urna nem volt oly mértékben sérült, hogy lehetővé tette volna a szavazatok manipulálását, az érvénytelen szavazatok kevés száma pedig nem befolyásolhatta a végeredményt.

Balogh József 321 voksot kapott a szombaton összeszámolt szavazókörben, míg Szijjártó Péter 248-at, így a polgármester 54 szavazatnyi előnyét 127-re növelte. Szabó József MDF-es indulóra 15-en voksoltak.

Szakács Imre a Fidesz színeiben mandátumot szerzett a megyei 2-es országgyűlési választókerületben 301 többletszavazattal. A második helyezett Molnár Csaba MSZP-s képviselőjelölt 216 voksot kapott, de megyei listáról ugyancsak bekerült a parlamentbe.
Az eredmény már valószínűleg nem változik, bár Horvá
th Klára aljegyző elmondta, jogerőre csak a fellebbezés kivizsgálása után emelkedik.
A főszereplők közül Papp József csornai polgármester szerint ez a közjáték már nem változtathat a tényeken. Örömét fejezte ki, hogy lehetősége lesz a program megvalósításában a parlamentben.
Balogh József (MSZP), bár listás helyről is országgyűlési képviselő lett volna, úgy vélte, Győrnek nagyobb előny, hogy körzetből bejutott képviselője van. Egyébként nyugodt szívvel áll egy esetleges újraszámlálás elébe.

Szijjártó Péter (Fidesz–KDNP) úgy vélte, a jobboldali összefogás biztos győzelmet hozhatott volna a választókerületben. A rá szavazó 16 és fél ezer polgár, illetve a választások tisztaságába vetett hit érdekében fellebbezett, de listás képviselőként is mindent megtesz a szavazókért.
Molnár Csaba Győr nagy lehetőségének tartja, hogy két kormánypárti képviselője lesz a parlamentben.

Szakács Imre (Fidesz–KDNP) azt ígérte, hogy a kormánypárti képviselőkkel együttműködve képviseli a megyeszékhely érdekeit.
Kránitz László, a 7. számú választókerület MSZP-s jelöltje sem egyéniben, sem listán nem szerzett mandátumot. Ha azonban a listán előtte lévők közül valaki visszalép, az országos listáról bejuthat a parlamentbe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom