Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Még nem kezdhetik a vasútépítést

Folytatás az 1. oldalról.

– A területet átadtuk, a munkakezdésre azonban engedélyt nem adtunk, mert az uniós pénzek kifizetését még nem engedélyezte a Miniszterelnöki Hivatal keretében működő irányító hatóság – tudtuk meg Janák Emiltől.
A Miniszterelnöki Hivatal (MEH) keretében működő hatóság – a „Környezetvédelmi és Infrastruktúrafejlesztési Operatív Program Irányító Hatósága” – információink szerint azt vizsgálja, megtorpedózhatja-e az unió a projektet a közbeszerzési versenyben alulmaradt cégek azon kifogásai miatt, amelyeknek a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) helyt adott.
– Első alkalommal azért kaptunk büntetést, mert a hat induló közül négyet kizártunk, holott bizonyos formai okok miatt a két továbbjutót is ki kellett volna zárni – magyarázza Janák Emil. – Mivel közben sok idő eltelt, másodszorra gyorsított eljárást hirdettünk, erre a jogszabály lehetőséget ad – folytatta. Elmondta, a gyorsított eljárás törvényi minimuma tíz nap, jogászuk azonban ebbe a hétvégéket is beszámította, ezért érte őket a második kifogás. Arra pedig, hogy a pályázatba a fizikai dolgozók nacionáléját is bekérjék, azért volt szükség, hogy valódi építőipari cég, valódi alkalmazottakkal nyerje a pályázatot, ne olyan iroda, amelyik az egészet gyorsan továbbadja alvállalkozóknak.
– Az ilyesfajta megoldások a műszaki tartalom rovására szoktak menni, ugyanis mindenki – a fő- és az alvállalkozók egyaránt – a pénzüknél akarnak maradni, ezért a kelleténél többen kívánnak osztozni a rendelkezésre álló pénzen – magyarázta Janák Emil. – Ez az esetleges minőségi kifogások rendezését is nagyon megnehezíti – tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 perc krónikája

27. p: Szabó T. remek ütemben ugratta ki a Pintér mögül kibújó Cigant, aki rávezette a labdát a… Tovább olvasom