Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Még népszerűtlenebbek politikusaink

Az élmezőnyt Szili Katalin vezeti, őt Sólyom László követi, majd az erejét a népes Fidesz tábornak köszönhetően Orbán Viktor folytatja a listát.
Megint csökkentek a közéleti személyiségek népszerűségi mutatói. Először fordul elő, hogy mindössze három politikus népszerűségi mutatója haladja meg egy százfokú skálán a 40-es értéket - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos márciusban készített felmérése alapján.

Az élmezőnyt Szili Katalin vezeti, őt Sólyom László követi, majd az erejét a népes Fidesz tábornak köszönhetően Orbán Viktor folytatja a listát. Márciusban egyébként Dávid Ibolya veszített leginkább a népszerűségéből - 5 pontot - bár élvonalbeli pozícióját így is megtartotta. A közvélemény-kutatás készítésekor még nem volt ismert, hogy a miniszterelnöki poszt várományosa Bajnai Gordon. Tárcavezetőként értékelését rendszerint a 30-ast valamivel meghaladó értékek jellemezték. Gyurcsány Ferenc elköszönő miniszterelnök pontszáma 26, amihez hasonlóan alacsony értéket csak egyszer, tavaly tavasszal kapott a választópolgároktól - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

 • 11. Power 2009. április 10. 12:57
  „Szili Katalin nem engedi felszólalni a civileket az Országgyűlésben. Szili éppen annyira Gyurcsány párti, mint Bajnai. Egyik kutya, a másik eb.”
 • 10. klj_54 2009. április 10. 12:42
  „Én bármerre járok Európában, mindenütt elégedetlenek a politikusaikkal az emberek!
  Kár ezt felfújni, avagy kezdődik az uborkaszezon?”
 • 9. Power 2009. április 10. 12:21
  „Szili is részese a magyar állam jelenlegi válságos gazdasági és pénzügyi állapotáért. A kormánypárti politikusok felelősségre vonásával kellene kezdeni egy igazi rendszerváltást. Amíg nincsenek felelősségre vonva, addig semmilyen felelősséget nem éreznek és vállalnak az "elqrásokért"!”
 • 8. waterbear 2009. április 10. 12:04
  „Az utóbbi 20 évben talán egy népszerűnek mondható politikus volt a színen, de az sem a munkája miatt, hanem a hülye hozzászólásai miatt:-) Torgyi papa:-))”
 • 7. cyt 2009. április 10. 11:00
  „grg: Ha valaki egy kicsit is "rendezni tudja" az emlékeit, akkor észre kellene vennie, hogy ez a nő tipikus "kígyó-jellem". Simulékony a szövege, gyilkos a tette. Tipikusan illik rá a magyar közmondás: Bort iszik és vizet prédikál - azaz tetteivel mindig "felülírja" azt, amiről másoknak beszél. Erkölcsileg (morálisan) teljesen skrizofén, hiszen mint példamutató vallásos MSZP tag, valójában se nem keresztény (a tettei alapján), se nem baloldali, se nem szociálisan érzékeny. Van persze elképzelésem, mi LEHET az alapja a "látszólagos népszerűségének", de ennek megvitatása "politikailag inkorrekt" lenne.”
 • 6. grg 2009. április 10. 10:41
  „cyt: felveszi a milliós költségtérítést ami "jár neki":) és a balosok szerelmes pillantások közepette, könnycseppekkel a szemükben tapsolnak a majálison...”
 • 5. cyt 2009. április 10. 10:33
  „Számomra mindig meglepő volt az, hogy Szili Katalin egyáltalán bent van az első harmadban. Érthetetlen. Mit tett - vagy tesz napról napra - ez a nő azért, hogy a felmérések az élre helyezik?”
 • 4. papsajt 2009. április 10. 10:33
  „Addig nem is veszik komolyan a feladatukat, ameddig Istennek képzelik magukat. Mentelmijog helyett, felelőség kellene nekik.”
 • 3. achilleus 2009. április 10. 10:01
  „Szili egy hónapon belül bizonyíthat. Egyébként 2-es velős véleményével csaknem teljesen egyetértek.”
 • 2. Zs 2009. április 10. 08:53
  „No, erre a felmérésre is kár költeni...
  Bass....ák meg!”
 • 1. diverfrog 2009. április 10. 08:19
  „Mire fel legyenek népszerűek?
  Azért meg kellene dolgozniuk, le kellene tenni az asztalra valamit!
  Hajrá fiúk, lányok; kezdjétek keresni a polgárok kegyeit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly jutalmat kaphat a korrupciót lebuktató

Az utolsó ülésén elfogadta a kormány az antikorrupciós csomagot. Ennek értelmében súlyos bírság jár… Tovább olvasom