Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Még nincs helyreállítva az áramszolgáltatás Németországban

A hatalmas hóesés után most a rendkívüli esőzés akadályozza a leszakadt távvezetékek helyreállítását a legnagyobb német tartományban. A térség nagy áramellátó cégének az RWE-nek háromezer alkalmazottja dolgozik immár negyedik napja, szinte megállás nélkül.
A hatalmas hóesés után most a rendkívüli esőzés akadályozza a leszakadt távvezetékek helyreállítását a legnagyobb német tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, a Münster környéki településeken. Még mindig tízezrek kényszerültek az éjszakát áram nélküli lakásokban, családi házakban tölteni. A jelek szerint nem sokat érnek az ideiglenesen üzembe állított aggregátorok. Az érintett több tucat település iskoláiban szünetel a tanítás.

A térség nagy áramellátó cégének az RWE-nek háromezer alkalmazottja dolgozik immár negyedik napja, szinte megállás nélkül. Egyelőre annyi az eredmény, hogy 150 ezer lakosnál ismét van világítás, fűtés. Az RWE ugyanakkor visszautasítja a polgárok kártérítési követeléseit, mondván, az ítéletidő okozta károkért nem vállalhat a cég felelősséget.

Ettől függetlenül a nemrég hivatalba lépett szövetségi kormány itt, Berlinben mégiscsak vizsgálatot rendel el. Egyes szakértők ugyanis nem tartják kizártnak, hogy az áramszolgáltató cég hanyagsága, felkészületlensége is hozzájárult a kaotikus helyzethez Észak-Rajna-Vesztfáliában.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változásokról árulkodnak a kisnépszámlálás első adatai

A Központi Statisztikai Hivatal 2005. április 1-je és 21-e között az ország népességének és… Tovább olvasom