Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Megalakult a Fesztivál Tanács

A testület célja, hogy a BTF és a Café Budapest új szervezeti keretek között, a jelenleginél erősebb kormányzati szerepvállalás mellett Európa egyik legjelentősebb összművészeti rendezvénysorozatává váljon.
Fesztivál Tanács alakult hétfőn Budapesten Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének részvételével. A testület célja, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) és a Budapesti Őszi Fesztivál (Café Budapest) új szervezeti keretek között, a jelenleginél erősebb kormányzati szerepvállalás mellett Európa egyik legjelentősebb összművészeti rendezvénysorozatává váljon.

Magyarország a kulturális turizmus területén megszerzett pozícióját csak átgondolt, európai környezetben is magas színvonalú, összehangolt kulturális kínálattal tarthatja fenn. Az anyagi források és a szellemi tőke összehangolásával - a fővárossal közösen - szükséges megújítani a főváros kiemelkedő kulturális fesztiváljának programszerkezetét és intézményi hátterét - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A Fesztivál Tanács tagja lesz: az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága, Budapest Főváros Önkormányzata, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft., amely a jövőben átalakul az állam és a fővárosi önkormányzat közös tulajdonában álló fesztiválszervező gazdasági társasággá.

A tanácsban helyet kap továbbá a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkárság delegáltja, Batta András, az egységes komolyzenei koncepció kialakításával és végrehajtásának koordinálásával kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásának ellátására kinevezett kormánybiztos, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt., a Művészetek Palotája Nonprofit Kft., a Szépművészeti Múzeum, a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft., a Thália Színház Nonprofit Kft., a Budapesti Történeti Múzeum, valamint a Budapesti Music Center Kft. vezető képviselője.

A hétfőn megalakult Fesztivál Tanács kidolgozza a BTF-re vonatkozó szakmai koncepcióját, emellett koordinációs feladatokat is ellát - olvasható a dokumentumban, amely emlékeztet, hogy a kormány jelentős mértékű szerepvállásról döntött a BTF finanszírozásában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Energiahatékonyabbá teszik a honvédségi objektumokat

A megújuló energiaalapú fejlesztést célzó beruházás összege meghaladja a 460 milliót. Tovább olvasom