Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Megalakult az Állami Egészségügyi Központ

Vasárnaptól hivatalosan is megalakult az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK); a mamutintézmény 1.156 aktív és 600 krónikus, illetve rehabilitációs ággyal, és mintegy 2800 munkatárssal kezdi meg működését július 1-jétől. Az ÁEK a struktúraátalakítás nyomán a Honvédelmi Minisztérium, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium egészségügyi intézményei, az Országos Gyógyintézeti Központ és a két fővárosi MÁV kórház feladatait veszi át. Az Állami Egészségügyi Központ Budapesten két telephelyen folytatja az aktív fekvő- és járóbeteg-ellátást: a Róbert Károly körúton és a Podmaniczky utcában. Mindkét telephelyen lesz belgyógyászat, sebészet, urológia és intenzív ellátás.

A Róbert Károly körúti telephelyre a sürgősségi ellátás, a traumatológiai, az ideggyógyászati, a szájsebészeti és a pszichiátriai osztályok települnek, míg a Podmaniczky utcába a szülészet-nőgyógyászat, a csecsemő- és a gyerekgyógyászat, a fül-orr-gégészet, a bőrgyógyászat, a szemészet, az ortopédia, az onkológia, valamint a reumatológia kerül.

Az intézmény a hivatásos állományú betegeken és a vasutasokon kívül a főváros súlyponti kórházaként ellátja a XIII. kerületi lakosokat, de idetartozik a III., a IV., az V., a VI., a XIV., a XV., valamint a XVI. kerületi területi ellátás is, a kórház sürgősségi betegellátási osztálya pedig Észak-Pest ellátását biztosítja.

Az intézmény főigazgatója Szilvásy István, a tudományos és stratégiai fejlesztésért felelős főigazgató-helyettes Drávucz Sándor, katonai főigazgató-helyettes pedig Grósz Andor, Svéd László pedig rehabilitációs főigazgató-helyettesként tevékenykedik majd.

Forrás: MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év roncsderbiversenyét rendezik Ruzsán

Holnap Ruzsa lesz a házigazdája az országos szériakrossz-bajnokság (roncsderbi) negyedik… Tovább olvasom