Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Megalázó motozásra panaszkodnak a stewardessek Ferihegyen

Szabó Máté ombudsmanhoz fordultak a Ferihegyi repülőtéren dolgozó pilóták és stewardessek, mert szerintük sérti emberi jogaikat egyes biztonsági őrök kulturálatlan, zaklató bánásmódja - írta csütörtökön az Index.hu.
A hírportál közlése szerint az állampolgári jogok országgyűlési biztosának írt levélben "vérlázító" panaszok olvashatók.

"A kézzel végrehajtott vizsgálatok alkalmával a nemi szervek kézmarokkal történő és bántóan durva fogdosása számtalan esetben megtörtént, úgy nők, mint férfiak esetében. A fenékbe nyúlás sem maradt ki, a biztonsági célzatúnak beállított speciális vizsgálatok palettájának kiterjedtségéből" - idézett az Index a Malév-dolgozók leveléből.

Mint írták, előfordul az is, hogy az illemhelyre viszik be a dolgozókat, ahol derékig felhúzatják a stewardessek szoknyáját, majd "megalázó módon, egyértelműen kimondottan a nemi szervek jobb megfigyelhetősége érdekében tangájuk mélyebb behúzására szólítanak fel légiutas-kísérőket".

Az Index közlése szerint a pilóták és légiutas-kísérők sérelmezik a vizsgálatokat övező, minősíthetetlen hangnemet is. Többször fenyegették őket azzal, hogy ha nem viselkednek jól, kapnak egy kis tapogatást. Fenyegették már őket azzal is, hogy bevonják a reptéri azonosító kártyájukat.

A dolgozók panaszaira a biztonsági szolgálat vezetőjétől az a válasz érkezett, hogy a "nemi szervek kézzel történő, markáns vizsgálata" szabályszerű munkaköri kötelességük. A történtek miatt az egyik érintett honlapot indított és már tizenkilenc írást közölt a megalázás különböző eseteiről - olvasható a cikkben.

Ferihegyen júliusban szigorították meg a biztonsági ellenőrzéseket, miután a reptér elbukott az egyik nemzetközi légügyi szervezet, az ICAO (International Civil Aviation Organization) egyik tesztjén.

Olvasóink írták

 • 8. KamuNeni 2010. november 04. 21:23
  „Biztos nem az az fajta motozas miatt bukott el hanem a dolgozok kepzetlensege es alkalmatlansaga miatt.!!!!”
 • 7. Ferrer 2010. november 04. 21:00
  „Hogy lehet a reptérre biztonsági őrnek jelentkezni?”
 • 6. igazságkereső 2010. november 04. 20:11
  „De Hardy Mihály ezt rendben valónak találja.Volt Ő már annyi minden,hogy igazán lehetne szerényebb, mert mit szólna ahhoz, ha a kedves feleségét is így vizsgálnák meg,feltételezve,hogy az Olways között tart valamit!”
 • 5. -flexsnake- 2010. november 04. 14:57
  „,,A dolgozók panaszaira a biztonsági szolgálat vezetőjétől az a válasz érkezett, hogy a "nemi szervek kézzel történő, markáns vizsgálata" szabályszerű munkaköri kötelességük."

  vizsgálják akkor szájjal :D
  remélem a sztyuik majd egy felrobbant repülőgép roncsai közt is ennyire tisztában lesznek a jogaikkal.”
 • 4. dublini 2010. november 04. 14:33
  „:)
  Ne aggodj, a közvettlen járatok csomagterében is laknak olyan kis furcsa lények, amik a drágább parfümöket, kartonos(vagy szétszórt) cigit és drágább italokat fogyaszt.”
 • 3. frakk 2010. november 04. 14:27
  „No ugyye, még itt is járatos vagyok:))
  Azon az alapon szelektálnak, hogy milyen cimke van a bőrönd fülére ragasztva. Ebből kiderül a a célország, vagy h. honnan jön.”
 • 2. dublini 2010. november 04. 14:09
  „1 ferihegy megbukott a nemzetközi biztonsági ellenörzésen, igy van mit behozni
  2 a stuwik és piloták is ugyanugy seftelnek (hoznak-visznek) mint a buszvezetök (10tára, mint egy futárcég)
  3 frakknak igaza van ezzel a csomagos dologgal....”
 • 1. frakk 2010. november 04. 12:39
  „Csak azt felejtik ki, férfiak férfiakat, nők nőket vizsgálnak.
  Egyébként a reptéri biztonsági szolgálat önmagán kezdje a vizsgálatot, hogy hogyan veszik ki a cuccot a bőröndökből. Amelyik bőrönd többszörös átszállós (pl más Kontinensre megy) , a lenyúlási esélye is hatványozott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budai Gyula az új elszámoltatási kormánybiztos

A fideszes Budai Gyula az új elszámoltatási kormánybiztos - jelentette be Szijjártó Péter, a… Tovább olvasom