Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Megállapodás született a béren kívüli juttatásokról

Béren kívüli juttatásokkal kompenzálják a Büntetés-végrehajtási szervezet tagjait. A szakági megállapodásról kedden döntöttek az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban.
A felfüggesztésre kerülő 13. havi illetmény és az elmaradó illetményemelésből eredő reálkereset-csökkenés miatt "kárpótolják" az ágazatban dolgozókat- írja közleményében Fabók Ferenc, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének (FBVSZOSZ) elnöke.

Több hetes tárgyalás eredményeként megállapodás született kedden a Büntetés-végrehajtási szervezet munkatársainak kompenzációjára. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium úgy döntöttek, hogy béren kívüli juttatásban részesítik az ágazatban dolgozókat az elmaradó 13. havi illetmény és az ebből eredő reálkereset-csökkenés miatt. A megállapodást a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége elfogadta- írja közleményében Fabók Ferenc, az FBVSZOSZ elnöke.

Megállapodtak abban, hogy a kompenzáció úgynevezett caffetéria - rendszerben történik, melynek forrását az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium biztosítja. A rendszer részleteit 2009 január végéig dolgozzák ki, a megállapodást pedig jövő év június 30-ig felülvizsgálják a felek.

Olvasóink írták

  • 1. maci52 2008. december 17. 13:34
    „Nem szartunk a kútba,csak a kávájára,onnan belepiszkáltuk.Jó,öreg kommunista módszer.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a síelésen spórolunk

Kevesebben készülnek egzotikus utakra idén télen. Csaknem harmadával esett vissza a megrendelések száma, pedig már a tavalyi szezon sem volt kiemelkedő. Tovább olvasom