Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megállapodott a KSH és a mezőgazdasági kar

Gazdasági, oktatási és kutatási együttműködési megállapodást kötött minap a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Kara (Hódmezővásárhely) és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Szegedi Igazgatósága.
A gazdasági együttműködés keretében a mezőgazdasági kar és a KSH konzorciumi partnerként közösen vesz részt az egymás érdekeit segítő pályázatokon, nemzetközi projektekben, amennyiben azok kiírása és a tematika ezt lehetővé teszi. Ezentúl kölcsönösen tájékoztatják egymást a másik fél érdekkörébe tartozó nemzetközi együttműködési lehetőségekről, programokról.

A Mucsi Imre főigazgató és Végh Zoltán KSH-igazgató által aláírt megállapodás keretében a statisztikai hivatal vállalja, hogy nyári szakmai gyakorlatra ad lehetőséget a vásárhelyi főiskolai kar hallgatóinak. A két intézmény összehangolja kutatási programjait, különös tekintettel az agráriumot, vidékfejlesztést érintőket, legyen az regionális, megyei, kistérségi vagy éppen települési szintű. Meghívják egymás oktatóit, kutatóit konferenciákra és rendezvényekre, valamint publikációs lehetőségeikről is kölcsönösen információt adnak.

A vásárhelyi mezőgazdasági kar és a KSH igazgatóága közösen keresi az oktatási, kutatási és pályázati együttműködés lehetőségeit, s egymást segíti azok megvalósulásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ADSL2 az Inviteltől is

Az ADSL2 bevezetésével az Invitel és T-Com szolgáltatási területén lehetőség nyílik az akár 20… Tovább olvasom