Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Megállapodott Magyarország és Ukrajna a határforgalmi ellenőrzésről

Megállapodott Magyarország és Ukrajna a határforgalmi ellenőrzésről

A magyar-ukrán határon lévő közúti és vasúti átkelőhelyek forgalmának ellenőrzéséről írt alá kormányközi megállapodást Bayer Mihály és Mikola Litvin.

MTI - 2012.05.04. 14:41
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A magyar-ukrán határon lévő közúti és vasúti átkelőhelyek forgalmának ellenőrzéséről írt alá kormányközi megállapodást pénteken Kijevben Bayer Mihály, Magyarország ukrajnai nagykövete és Mikola Litvin, az Ukrán Állami Határőrszolgálat vezetője.

Az egyezménytől a felek azt várják, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a közúti és vasúti forgalom ellenőrzését a magyar-ukrán határátkelőhelyeken. A megállapodás szabályozza a két ország határellenőrzési szerveinek együttműködését, az ellenőrzési pontok helyét, a használatukkal és működésükkel kapcsolatos változtatások rendjét – adta hírül az Unian hírügynökség.

A dokumentum előirányozza közös, magyar-ukrán kapcsolattartási pont létesítését Záhonyban. A megállapodásban foglaltak összességükben bővítik a közúti határátkelőhelyek teherforgalommal kapcsolatos működési lehetőségeit, csökkentik a Záhony-Csap átkelőhely leterheltségét és kényelmesebbé teszik a határátkelést az utasok számára.

A megállapodás feltételeinek teljesítése ukrán részről az állami határőrszolgálatra, a vámszolgálatra és az infrastrukturális minisztériumra hárul.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...