Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Megállíthatatlanul erősödik a forint?

A hét utolsó munkanapján tovább tartott a forint árfolyamának erősödése: az euróval szemben 233 alá is ment egy időre, majd kissé visszaerősödött a 234 közelébe.
A magyar deviza pályája ezúttal sem követte a régiós folyamatokat, mert a török líra és a lengyel zloty is gyengült. (Előbbi esetében a belpolitikai válságjelenségek is közrejátszhatnak.) A dollár 150 forint alá gyengült.

Elemzők szerint jövő héten folytatódhat az erősödés, s nem kizárt, hogy 230 alá esik az árfolyam. A következő hetek folyamatai kiszámíthatatlanok, de ha nem fordul meg a tendencia, akkor a bő két hét múlva esedékes jegybanki monetáris tanácsi ülésen ismét elmaradhat a 8,5 százalékon álló alapkamat emelése.

A Monetáris Tanács loegutóbb részben azért hagyta változatlanul a kamatot, mert szerintük a forint alacsony árfolyama beépült az árakba, fékezve némileg az inflációt. Nem lehetetlen, hogy ilyen erős forintot látva az MT ismét eltekint a szigorítástól. A folyamatok azonban egyre nagyobb aggodalmat keltenek az exportálókban, az ő érdekük legalább 250-es euróárfolyam lenne.

Olvasóink írták

 • 5. Lutetia 2008. július 06. 20:09
  „"A hét utolsó munkanapján tovább tartott a forint árfolyamának erősödése: az euróval szemben 233 alá is ment egy időre, majd kissé visszaerősödött a 234 közelébe"
  Nem visszaerősödött, hanem visszagyengült. Ugyanis, kedves Független hírügynökség, minél több forintot kell adni egy euróért, annál gyengébb a forint.”
 • 4. mnx (utoljara) 2008. július 05. 00:21
  „4-nek!
  Gondolom azert nem lehet a többi hozzaszolasokat olvasni,mert azok vagy hamis E-Mail cimet adtak meg,vagy akkora marhasagokat irtak,hogy en ezeket nem is hianyolom!”
 • 3. mnx (meg egyszer) 2008. július 05. 00:11
  „Itt,Nemetorszagban most 1 liter benzin 1,56 Euro-ba kerül!!
  Ki a csoda tudja ezt meg megfizetni?
  Nem irigylem a magyar turistakat itt, kiknek 4-500 Euroval kell kijönniök egy honapban!!!”
 • 2. mnx 2008. július 04. 23:57
  „Szerintem nem a forint emelkedik,hanem az euro gyengül!”
 • 1. 4 2008. július 04. 23:08
  „Miért nem lehet olvasni a hozzászólásokat?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az ügyészi vádbeszéd a K&H perben

Különösen jelentős értékre folytatólagosan elkövetetett sikkasztással és folytatólagosan elkövetett… Tovább olvasom