Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Megállt az idő

(Dr. Nagy Zsuzsanna emlékére)

Hétfőn reggel megállt az idő. Eszembe jutottak a ’80-as évek, amikor fiatalként tele ötletekkel és reményekkel a kapuvári gimnázium padjait koptattuk. A diákévek megannyi történéséből is élénken emlékszem arra a kisebb baráti társaságra, melynek egyik tagja mindannyiunk számára követendő példa lett. Akkor azonban ezt még nem tudtuk, még más volt a fontos. Csak annyit tudtunk, hogy van köztünk valaki, aki jobb, mint mi, többet törődik másokkal, nem zárkózik magába, segít, ahol tud. Ezek után nem is csodálkoztunk, hogy az orvosi pályát választotta. Olyan rendben lévőnek éreztük ezt, hiszen Nagy Zsuzsát az Isten is orvosnak teremtette. Amikor megtudtuk, hogy hivatásaként a gyermekek gyógyítását végzi, az eleve elrendelés érzésével fogadtuk. Hiszen P mi mást is tehetne, mint a legkisebbeket gyógyítja!? Aztán vezetője lett a kapuvári gyermekosztálynak. Akkor is úgy éreztük: ez természetes, ennek így kell lennie.
Aztán hallottunk betegségéről, de ahogy régen is mások segítése volt a feladata, úgy most is nyugtatott bennünket. Egy éve azt mondta nekem: „Jól vagyok, ne féltsetek, folytatom a munkát!”
Aztán hétfő reggel egy pillanatra megállt az idő. Nagy Zsuzsa az osztálytárs, a barát, a feleség, gyermekeink szeretett doktor nénije eltávozott. Azt mondta valamelyikünk: nem tud szólni. Nem is lehetett szólni, mert a szó bennszakadt. Hiszen épphogy negyvenévesen kezdtünk már megkomolyodni, még tele vagyunk tervekkel és a világot már majdnem ismerjük is. Még kellett volna, lett volna mit tennie Zsuzsának, még feladata volt ezen a földön. Helyi képviselőként a közösség is számított rá. Sajnos azonban mindig a jók mennek el, a sorssal pedig nem lehet alkut kötni. Nehéz lesz itt lenn nélküle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok kicsivel kevésre megyünk

Évente 150 millió egy- és kétforintos kerül forgalomba Magyarországon. Az üzletekben nem szívesen… Tovább olvasom