Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Megbánta tettét a csepeli gyújtogató

Beismerte és mélységesen megbánta tettét a csepeli gyújtogató a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán megkezdődött büntetőperben.
A közveszélyokozással és rongálással vádolt középkorú férfi 2008 szeptembere és 2009 januárja között 19 alkalommal gyújtott fel többnyire zsúfolt parkolókban álló autókat oly módon, hogy a benzintartály közelében lelocsolta éghető anyaggal, amit lángra lobbantott.

Több esetben a tűz átterjedt a közelben álló járművekre is, az okozott kár összege meghaladja a húszmillió forintot.

A férfit 2009. január 19-én hajnalban fogták el, miután a rendőrök egy nagy sebességgel közlekedő biciklizőre lettek figyelmesek, akit igazoltattak, de ellenállt, és a rendőrök petróleumot, rongyokat és öngyújtót találtak nála. A csepeli rendőrségre vitték a férfit, ahol elismerte, hogy szeptember óta ő gyújtogat a környéken.

A nyomozás során a rendőrség a cselekmény indítékáról azt a tájékoztatást adta, hogy a férfi házánál 2003-ban tűz volt, amit nehezen dolgozott fel, és azért gyújtott fel több csepeli autót, hogy "másnak se legyen jó". Az elkövető célpontjait véletlenszerűen választotta ki.

A vádlott korábban ideggyógyászati kezelés alatt állt, a nyomozás során az elmeszakértő beszámíthatónak nyilvánította, de ebben a körben a büntetőper során még felmerülhet újabb szakértő kirendelése.

A vádbeli cselekményekért a törvény szerint halmazati büntetésként akár 12 évet is kaphat az egyébként büntetlen előéletű férfi.

A több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő csepeli gyújtogató büntetőpere tanúk, sértettek meghallgatásával folytatódik a Pesti Központ Kerületi Bíróságon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy pénzváltót

Kiraboltak egy pénzváltót szerda délelőtt Győr belvárosában - közölte a rendőrség. Tovább olvasom