Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Megbízhatósági vizsgálatok a rendőrségnél

Egyéves fennállása alatt majdnem hatezer életvitel-vizsgálatot folytatott a Nemzeti Védelmi Szolgálat.
Egyéves fennállása alatt majdnem hatezer életvitel-vizsgálatot folytatott a rendvédelmi szervek belső elhárítására, a korrupció megakadályozására létrehozott Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ), s hozzávetőleg száz esetben emelt kifogást a rendvédelmi szervezetekhez jelentkezők előélete miatt - mondta a Magyar Nemzetnek Bolcsik Zoltán, a szervezet főigazgatója.

A lap szombati számában közölt interjúban a főigazgató beszélt arról is, hogy a hivatásos állomány tagjai körében végzett megbízhatósági vizsgálatokon munkatársainak elenyésző töredéke akadt fenn, ami az ellenőrzött szervezetek morális és fegyelmi állapotának javulását jelzi.

Az NVSZ-nek joga van ahhoz is, hogy csapdahelyzeteket teremtsen a rendvédelmi dolgozók ellenőrzésekor, Bolcsik Zoltán szerint azonban - bár tehetnék -, nem provokálnak ki szélsőséges élethelyzeteket. A szervezet eddig országszerte mintegy háromszáz megbízhatósági vizsgálatot végzett, s egyelőre kis arányban állapították meg az intézkedési kötelezettség elmulasztását. A főigazgató kifejtette: elsősorban a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, a cél az, hogy az ellenőrzöttek ne merjenek elfogadni senkitől semmiféle előnyt.

Bolcsik Zoltán az interjúban hangsúlyozta, hogy a belső elhárítás fő feladata az állomány védelme. "Azt próbáljuk megakadályozni, hogy bárkit bármilyen fenyegetés érjen a munkája miatt, vagy az illető bizonyos behatások miatt a bűnüldözés szempontjából rossz irányba forduljon. Ezen kívül annak is igyekszünk elejét venni, hogy volt, vagy jelenlegi kollégák bűnözői körök érdekében lépjenek fel" - mondta a főigazgató.

A főigazgató szerint van arra lehetőség, hogy a kollégák szabályos keretek között másodállást vállaljanak - az éjszakai szórakozóhelyek védelme pénzért nem tartozik ezek közé -, de mindenki számára az a legszerencsésebb, ha az állomány megél a fizetéséből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenéves diákok terrorizálták társaikat

Elítélte a bíróság azokat a szakképző iskolás diákokat, akik rettegésben tartották társaika. Tovább olvasom