Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Megduplázta távolsági járatai számát a Volán

Naponta száz mentesítő távolsági járatot indít a Volán az alapszolgáltatáson túl, december 22-én és 23-án a MÁV sztrájk alatt,- tájékoztatott a Volán Zrt. közleményben. A társaság tájékoztatása szerint a rendkívüli csúcsidőszakban a szokásos kétszerese, 160-170 távolsági járat indult naponta.
A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonatai az Intercity-k kivételével az országos sztrájk alatt is közlekednek. Mindkét társaság azt kéri az utasoktól, hogy utazás előtt tájékozódjanak.

December 22-én és 23-án 160-170 távolsági járat indít a Volán naponta, ez kétszerese az alapmenetrendi közlekedésnek. Egyes városokba - például Győr, Gyula, Szeged - háromszor annyi autóbusz állt az utasok rendelkezésére, mint a korábban tervezett - olvasható a társaság közleményében. A jelentős forgalom miatt a VOLÁNBUSZ Zrt. autóbusz-pályaudvarain a kötelező jegyelővételt feloldotta, így a jegyek a járművezetőknél is megvásárolhatók. A VOLÁNBUSZ Zrt. és alvállalkozói által üzemeltetett járatokon az érvényes MÁV bérlettel, MÁV-Start Klub kártyával, vagy utazásra jogosító MÁV személyzeti (családtagi) igazolvánnyal rendelkező utasok bérletük, igazolványuk felmutatása mellett, díjfizetés nélkül utazhatnak. Az előre megváltott MÁV vonatjegyek a VOLÁNBUSZ járatain nem érvényesek.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. pedig arról tájékoztatott közleményben, hogy az országos sztrájk alatt is közlekednek a (GYSEV) vonatai. Az InterCity vonatok azonban továbbra sem indulnak el, és a menetrend is igazodik a sztrájkhoz. A Sopron-Győr vasútvonalon járnak a vonatok, amelyek előreláthatólag a győri MÁV állomásra érkeznek, és onnan is indulnak. Az InterCity-k viszont továbbra sem indulnak el - olvasható a közleményben. A Sopron-Szombathely, valamint a Szentgotthárd-Szombathely vonalszakaszokon az utolsó GYSEV állomásokról - Acsád, valamint Ják-Balogunyom - vonatpótló buszok szállítják az utasokat Szombathelyre, illetve az ellenkező irányba.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet és a MÁV hétfő délután tárgyal ismét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első bevetésen Gripenek

Készenléti szolgálatba léptek a Gripen vadászrepülők. Mostantól egy éven át a MIG 29-esekkel közösen… Tovább olvasom