Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Megegyezés az ebédidőről

A munkaadók és a munkavállalók számára is kedvező eredménnyel zárultak a győri Rudolph Logistik Kft.-nél folyt tárgyalások. A cég kifizeti a dolgozóknak az ebédidőt, így zavartalanul tud a munka minőségének javítására koncentrálni.

Az év elején véleménykülönbség alakult ki az Audi logisztikai partnerénél, a Rudolphnál a munkavállalói és a munkaadói oldal közt. Erről legutóbb lapunk március 27-i számában írtunk. A kft. dolgozói pert kezdeményeztek, mert januárban és februárban munkabérükből levonták a napi munkaközi szünet díjazását. Beadványuk azonban részben okafogyottá vált. Az 1200 alkalmazott felét tömörítő szakszervezet elnökétől, Szenftner Lászlótól megtudtuk, hogy a márciusi béreket már úgy számolták ki a cégnél, akárcsak korábban, azaz az ebédidő megint beleszámít a munkaidőbe. A többfordulós tárgyalássorozaton, melyen a szakszervezet, az üzemi tanács és a cégvezetés képviselői vettek részt, megállapodás született. A vállalkozás kifizeti dolgozóinak az ebédidőt, de növeli a munkafegyelemre, a munkaidő kihasználására vonatkozó elvárásait, a havonta adható pluszdíjazás maximális értékét a fizetés 7 százalékáról 5-re csökkenti.

Ígéretet kapott a szakszervezet arra is, hogy a munkaadói oldallal tárgyalást kezdhet a kollektív szerződés aktualizálásáról. Szenftner elmondta: az eddigi egyeztetések alapján várhatóan több olyan pont is bekerül a módosításba, mely szociális, jóléti kedvezményt biztosít az alkalmazottaknak. Cserébe a vállalkozás szigoríthatja ösztönzőrendszere feltételeit. Az elnök szerint a történtekkel elégedettek lehetnek a dolgozók: ugyan nőttek a munkájukkal szembeni elvárások, de érdemes hajtaniuk.

Grämer László ügyvezető igazgató megerősítette a megegyezés tényét. Örül, hogy az anyagiakra vonatkozó kérdés a dolgozók elvárásainak megfelelően rendeződött. A cégnek pedig tájékoztatása alapján az a fontos, hogy az elkövetkezőkben teljes erőbedobással a minőségi munkavégzésre koncentrálhat.

Kapcsolódó cikkek:

Peres ebédidő (2003-03-26) >>
Vitatott húsz perc: ki fizeti az ebédidőt? (2003-03-09) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakáshitel: visszamenőleg marad

Júniustól szinte biztosan változik a lakástámogatási rendszer, ám még senki sem tudja, hogyan. A… Tovább olvasom