Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Megegyeztek a munkarendről

Megegyezett az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) a jövő évre vonatkozó munkarendváltozásról. Ezek szerint a munkahelyek többségében március 10-én, szombaton dolgozzák majd le a március 16-i péntekre biztosított pihenőnapot.

A másik változás, hogy április 21-én, szombaton kell majd ledolgozni az április 30-i, hétfői pihenőnapot. Ugyancsak változás lesz októberben, amikor az október 20-i szombat a munkanap és október 22., hétfő a pihenőnap. Ugyancsak októberben a 27., szombat munkanap, a november 2-i pénteki pihenőnapot dolgozzák le majd ekkor a legtöbb munkahelyen. Változás lesz még decemberben, amikor a december 22-i, szombati munkanapon kell ledolgozni a december 24-i, hétfői pihenőnapot, illetve a december 29-i szombaton a december 31-i pihenőnapot.
A rendelet hatálya nem vonatkozik a folyamatosan, illetve a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókra, valamint az ilyen jellegű munkakörökben foglalkoztatott munkavállalókra. A lakossági szolgáltatásban, valamint az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban a munkarend eltérően is meghatározható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megrendelhető a 2. receptköny is

Az első kötet mintájára elkészült a második kisalföldes receptkönyv is, Tovább olvasom