Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Megegyeztek a pártok

a parlamenti alakuló ülésről

Megegyeztek a pártok az Országgyűlés május 16-i alakuló üléséről, az erről szóló megállapodást tegnap írták alá az öt frakció képviselői.
A megállapodás szerint a házelnököt az MSZP jelöli, az alakuló ülésen megválasztandó két alelnök egyikére az SZDSZ, másikra a Fidesz tesz javaslatot, további alelnököket az alakuló ülést követően választanak.
Ugyancsak tartalmazza a megállapodás a parlamenti ülésrendet, amelyet a Fidesz és a KDNP képviselője nem írt alá, de mint mondták, tartalmát tudomásul veszik.
Ennek értelmében a pulpitusról nézve az ülésterem bal oldalán az MSZP, mellette az SZDSZ frak-

ciója foglal helyet, jobb oldalon – továbbhaladva balról jobbra – az MDF és a Fidesz képviselőcsoportja következik oly módon, hogy a KDNP képviselői a Fidesz-frakció soraiban ülnek majd, a független képviselő pedig az ülésterem jobb oldalán kap helyet.
A megállapodás értelmében az Országgyűlés tíz jegyzője közül háromra-háromra az MSZP és a Fidesz, kettőre az SZDSZ tesz javaslatot, egyet-egyet az MDF és a KDNP jelöl.
Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta: az Országgyűlés bizottsági struktúrájának tárgyalásakor kerül újra napirendre, hány alelnöke legyen a Háznak. Mint mondta, az erről szóló tárgyalások május 20. után folytatódnak, a szocialisták tervei szerint az alelnököket és a bizottsági tagokat május 30-án választaná meg az Országgyűlés. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasították az ENSZ-főtitkár reform-javaslatait

New Yorkban elutasította az ENSZ közgyűlése a világszervezet főtitkárának több reform-javaslatát. … Tovább olvasom