Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Megemlékezett Horn Gyuláról az MSZP választmánya

A múlt szerdán elhunyt politikusra először egy kisfilmmel emlékeztek, majd Mesterházy Attila méltatta érdemeit.
Horn Gyula volt kormányfő és pártelnök emléke előtt tisztelgett az MSZP választmánya szombaton.

A múlt szerdán elhunyt politikusra először egy kisfilmmel emlékeztek, majd Mesterházy Attila méltatta érdemeit.

A pártelnök azt mondta, kevés magyar politikus tudta beírni a nevét az európai és a világtörténelembe, Horn Gyuláról azonban az is elmondható, hogy új fejezetet nyitott: a demokratikus átalakulásról és Európa újraegyesítéséről szólót.

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott: Horn Gyula teljesítménye az egész nemzet érdekét szolgálta. A baloldaliaknak azonban azért is fontos az emléke, mert 1990-ben ő kezdte újjászervezni, majd kormányzásra képes erővé tenni a szocialista pártot - folytatta.

Horn Gyula "ezeket a célokat maradéktalanul elérte, ő tette lehetővé, többek támogatásával, hogy a Magyar Szocialista Párt az újkori magyar történelem egyik legfontosabb szereplője legyen" - jelentette ki. Mesterházy Attila szerint az MSZP jelenlegi vezetésének ehhez hasonló feladattal kellett szembenéznie 2010-ben.

Horn Gyula vezető politikusként sem felejtette el, honnét jött, hogy a kisembereket, a hétköznapi embereket képviseli. Ez ma is iránymutatás az MSZP-nek - hangsúlyozta.

A választmányi tagok - akik az ülésre érkezve beírhattak a Jókai utcai pártszékház aulájában kihelyezett emlékkönyvbe - ezután egyperces néma felállással tisztelegtek Horn Gyula emléke előtt.

Horn Gyula 1994 és 1998 között volt miniszterelnök. Múlt szerdán, hosszú betegség után, 81 évesen hunyt el.

A választmány tanácskozása zárt üléssel folytatódik. Mesterházy Attila és Botka László az utóbbi hetek politikai eseményeiről, köztük az Együtt-PM szövetséggel kezdett tárgyalásokról számol be. Várhatóan elfogadják az MSZP programjának alapvetéseit is: egy dokumentumot, amely a szocialisták legfontosabb céljait, vállalásait, javaslatait összegzi.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2013. június 29. 16:34
    „Horn Gyuláról -okkal, ok nélkül, kinek melyik tetszik! - nagyon sokan példát vehetnének,még korábbi múltja ellenére is! Gyurcsány Ferenc nem véletlenül vezette le a "szószékről" Őt 75. születésnapján, amikor a német vendégét készült üdvözölni, mert félt, hogy túlon túl őszinte nyilatkozatot tenne!Tanulhatott volna Tőle Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Mesterházy Attila és mindazok, akik magukból kifordulva tették tönkre Magyarországot 2010.-ig! Lehet ezt nekik tagadni, a tények makacs dolgok és önmagukért beszélnek. Bizony ideje lenne szerényen és csendben visszavonulniuk és végre lehetővé tenni, hogy Magyarország egy békés, kiegyensúlyozott, kereszténydemokrata ország lehessen, melynek megvalósításán dolgoznak jelenleg! A szocialista "sikolyszimfóniások" végre elhallgathatnának, hiszen ők tudják a legjobban, hogy milyen károkat okoztak országunknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: a kormány ismét a képzéseken spórolna

A foglalkoztatás bővítésére és a munkanélküliség csökkentésére szánt költségvetési forrásokat kezelő… Tovább olvasom