Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

Megéri vízi életmentést tanulni

Amerikai vízi életmentésre jelentkezhetnek magyar felsőoktatási intézmények hallgatói. Nyári pénzkeresetnek kitűnő – s tapasztalatszerzésnek is. A programot az Egyesült Államok kormánya támogatja, a szervező egyetemisták szegediek.
Három hónapos vízi életmentési munkát végezhetnek magyar felsőoktatási intézmények hallgatói Amerikában. A program célja: diákoknak munkát biztosítani az Egyesült Államokban, és lehetőséget arra, hogy utána turistaként még kinn tartózkodhassanak, megismerve az amerikai életformát, kultúrát – amire egyébként e nélkül csak keveseknek lenne lehetősége. A közvetítéssel cégek foglalkoznak, egyik a csehországi Czech-us, melynek magyarországi képviselői Balogh Ádám és Salánki Georgina, szegedi egyetemi hallgatók. Ők maguk tavaly nyáron dolgoztak Amerikában életmentőként. A munka heti 40 órás, az órabér 9 dollár, a túlórában végzett munkáért pedig 13,5 dollár jár, medencés mentés esetében. Az óceánparti munkáért többet fizetnek – de az csak nagyon tapasztalt úszóknak ajánlható.

Mik a részvétel föltételei? A hallgató már rendelkezzék egy lezárt félévvel, és középfokú szinten beszéljen angolul. A részt venni szándékozók április utolsó napjaiban elvégeznek Szegeden egy tanfolyamot, ahol megkapják az Amerikai Vöröskereszt életmentő bizonyítványát. A programra április 17-éig lehet jelentkezni. Összesen négy hónapot tölthet a program révén Amerikában a fiatal, ebből három hónap munka, a negyedik teljes egészében szabad – következhet az Egyesült Államok bejárása, az utazás.

A részvételi díj az életmentő-tanfolyammal, munkavállalási engedély beszerzésével, biztosítással, repülőjeggyel együtt mintegy 400 ezer forint, mindez azonban visszatérül, sőt 100-200 ezer forintot nyerhet is rajta a munkavállaló. Indulás legkésőbb június 15-én. Bővebb tudnivalókat a www.czech-us.cz honlapon találhatnak az érdeklődők a programról, és ott találják meg a lehetőséget a kapcsolatfelvételre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampánycsendet sértettek Csornán

Két, írásban beérkezett kifogásnak adott helyt és kampánycsend sértést állapított meg Csornán az 5. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság. Tovább olvasom