Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Megérkezett az Élet Menetea Keleti pályaudvarhoz

Megérkeztek az Élet menete első résztvevői a Keleti pályaudvarhoz - jelentette vasárnap délután a helyszínről az MTI tudósítója, akinek beszámolója szerint a tömeg vége ekkor a Blaha Lujza térnél tartott.
A Keleti pályaudvar parkolójában óriás kivetítőket és nagyméretű színpadot állítottak. Az emberek kezében magyar nemzeti, izraeli, európai uniós és az Élet Menete Alapítvány logójával ellátott zászlókat lehet látni.

A vonulás alatt a Szabad sajtó úttól a Kossuth Lajos utcán, az Astorián, a Rákóczi úton, a Blaha Lujza téren, a Baross téren át a Keleti pályaudvarig atrocitás sehol sem történt, senki nem provokálta vagy szidalmazta a vonulókat.

Az MTI tudósítói ugyanakkor azt tapasztalták, hogy a rendezvény helyszínein komoly rendőri jelenlét van, minden bekötő utcában rendőrök posztolnak, a menetet pedig rendőrségi autó vezette fel.

A tudósítók beszámolója szerint több nagyméretű molinót is magukkal vittek a vonulók, ezek egy részén azt lehetett látni: "A történelem nem írható át", "Soha többet". Egy óriás molinóra angolul és magyarul azt írták: "A múltról a jövőért, menetelés az életért."

Az Élet menete a Keleti pályaudvar parkolójába érkezik, ahol Simon Peresz, Izrael elnöke és Konrád György Kossuth-díjas író videoüzenetben mondja el gondolatait, továbbá beszédet tart Gordon Gábor, az Élet Menete Magyarország Alapítvány elnöke, Éli Rubinstein, a kanadai Élet menete szervezet nemzetközi igazgatója, Douglas Davidson, az Egyesült Államok külügyminisztériumának antiszemitizmus és holokauszt ügyekkel foglalkozó különmegbízott nagykövete, Jobst Bittner evangélikus lelkész, a háborús bűnösök leszármazottainak civil csoportja nevében, illetve Kardos Péter főrabbi. A gyászimát Simon Farkas magyar származású ausztrál főkántor mondja el.

A 600 tagú magyar delegáció ezután vonattal indul Auschwitzba.

Az Élet menete felvonulását tizenkettedszer tartják meg Budapesten.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom