Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Megérkezett Magyarországra a dalai láma

Megérkezett a budapesti Ferihegyi repülőtérre a dalai láma péntek délután; a vallási vezető az Országgyűlés Magyar-Tibeti Baráti Társasága és a magyarországi tibeti buddhista szervezetek meghívására látogat az országba.
A XIV. dalai láma, Tendzin Gyaco hétvégi kétnapos nyilvános tanítására a Budapesti Papp László Sportarénában egy hónappal ezelőtt elkelt mind a 22.400 belépőjegy. A dalai láma tanítását a www.esoguru.com weboldalon hat nyelven (angol, német, orosz, román, szlovák és magyar) lehet nyomon követni, eddig 11 ezren regisztráltak a weboldalon.

A dalai láma szombat délután veszi át Budapest díszpolgári címét Demszky Gábor főpolgármestertől a városházán. Hétfőn délelőtt ellátogat a parlamentbe az Országgyűlés Magyar-Tibeti Baráti Társasága és az LMP meghívására. Tendzin Gyaco találkozik Tőkés Lászlóval, az Európai Parlament alelnökével, és ellátogat a budapesti Közép-európai Egyetemre (CEU) is.

A XIV. dalai láma hetedszer látogat Magyarországra, legutóbb tíz évvel ezelőtt járt itt.

A XIV. dalai láma, Tendzin Gyaco azt vallja, hogy problémáink megoldásában nem külső segítségre kell várni, hanem "mindenkinek személyesen kell tennie a változásért" - mondta Ceten Szamdup Csökjapa, a dalai láma genfi irodájának képviselője az MTI-nek adott interjújában. Közölte, hogy a dalai láma szerint erre "minden ember képes, hiszen mindenkiben van valami értékes". Csökjapa elmondta, hogy a buddhista vezetőnek három küldetése van: az emberi értékek, a vallások közötti egyetértés és Tibet ügyének hirdetése.

A buddhista főpap az Országgyűlés Magyar-Tibeti Baráti Társasága és a magyarországi tibeti buddhista szervezetek meghívására látogatott hazánkba. A következő néhány napban előadásokat tart, átveszi Budapest díszpolgári címét, és beszédet mond a parlamentben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváthné Fekszi Márta áll a vizsgálatok elé

Horváthné Fekszi Márta bármikor áll egy esetleges vizsgálat elé, személyiségi joga megsértése miatt… Tovább olvasom