Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Meggyújtották

az első adventi gyertyát

Sopronban Szuchentrunk Mihály kanonok-plébános gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját a fényben fürdő Fő tér mindenki karácsonyfája mellett rendezett szombati áhítaton.
Sopronban ünnepélyes keretek között gyújtották meg az első adventi gyertyát az érdeklődőkkel zsúfolásig megtelt Fő téren szombaton este. A városháza címzetes főtanácsosa, Hanzséros Ágnes köszöntőjében utalt arra, hogy az adventi időszak igen jó alkalom az elmúlt hónapok eseményei utáni áthangolódásra, a szeretet ünnepére való készülődésre. Arra, hogy tudatosan éljük át az ünnep lényegét, a mások iránt megnyilvánuló szeretetet és megbecsülést, a harmónia keresését, a békesség megtalálását. Ennek legfőbb színtere a család, a családok összetartozása, amely igazi közösségi erőt alkot.
A bevezető gondolatokat követően a Szent István-plébánia kórusa zenés irodalmi műsorral kedveskedett a Fő téri közönségnek. Az áhítat pillanataiban a város adventi koszorújának első gyertyáját Szuchentrunk Mihály, a Szent István-plébánia kanonok-plébánosa gyújtotta meg. Az atya beszédében az advent jelentőségét, Jézus erőt adó isteni gyermekségét hangsúlyozta, akinek sorsa irányt mutathat a XXI. század emberének is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doboz a levélpapírhoz

Tovább olvasom