Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Mégis Irakba vezénylik Harry herceget

Mégis Irakba vezénylik Harry herceget, közölte hétfőn este a brit vezérkari főnök. Korábban ellentmondásos hírek jelentek meg arról, hogy a 22 éves herceg kijut-e Irakba, ahol terrorista szervezetek előre jelezték: vadászni fognak a királyi család tagjára.
Sir Richard Dannatt tábornok közleményben jelentette be, hogy úgy döntött: Irakba küldik Harry herceget. A brit vezérkari főnök ugyanakkor jelezte, hogy döntését még többször felülvizsgálja, és a körülmények esetleges változásakor megakadályozza a herceg Irakba vezénylését.

A brit médiában megjelent beszámolók szerint Harry háborúba vezénylése azért vált kérdésessé, mert a hadsereg vezetői attól tartottak, hogy a különlegesen értékes célpont miatt jelentősen megnőnek majd a brit egységek elleni támadások. Felmerült olyan kompromisszumos megoldás, ami szerint ugyan Irakba vezényelnék, de irodai szolgálatra osztanák be.

A különböző terrorista szervezetek előre jelezték, hogy készülnek a brit királyi család tagjának érkezésére. Legutóbb az egyik legnagyobb síita fegyveres szervezet parancsnoka jelezte, hogy egy különleges egységet hoztak létre, aminek csak a herceg elfogása lesz a feladata.

Károly herceg fia, a hadnagyi rangot viselő Harry a Sandhurst katonai akadémián tanult. A brit trónöröklési rendben harmadik herceg egy 12 fős, páncélozott felderítő egység parancsnoka, ezredét május végén vagy június elején vezénylik át Irakba 6 hónapos bevetésre.

Független Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexbotrány Amerikában, politikusok is érintettek

Washingtonban lebukott a Madame. A kurtizánokat közvetítő vállalkozás vezetője lelepleződött, és… Tovább olvasom