Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Mégis lesz népszavazás a több-biztosítós modellről?

Kifogást nyújtottak be az Alkotmánybírósághoz magánszemélyek amiatt, hogy az országgyűlés novemberben mégsem rendelte el a népszavazást az Albert házaspár kezdeményezéséről, azaz a több-biztosítós modellről.
Az alkotmánybíróság korábban azért döntött a folyamat megállításáról, mert a pénztártörvény időközben hatályon kívül helyezték. A mostani beadvány szerint azonban ha összegyűlt a legalább 200ezer aláírás, akkor a referendumot mindenképpen el kell rendelni vagyis az Ab sem állíthatta volna le a folyamatot.

Mint ismert az Országgyűlés november 17-én nem rendelte el a népszavazást a több-biztosítós egészségügyi rendszerről. A parlament azért foglalkozott ismét az üggyel, mert az Alkotmánybíróság népszavazás elrendeléséről szóló határozatot november 3-án hatályon kívül helyezte, és új eljárásra kötelezte a parlamentet.

Olvasóink írták

  • 1. No.6-Sy 2008. december 15. 08:22
    „Ha akkora a pénztelenség és a gazdasági káosz, mint megállás nélkül panaszolnak, akkor mire fel egy újabb szavazás, egy rakás pénzért? "Döntsön a nép?" Ja, ha már olyan hülye, de fizesse is!

    Nyílván, ha kedves Albert házaspár magánvagyonának terhére nyomtatnák a szavazócetliket, izibe elmenne a kedvük az állandó aláírásgyűjtéstől és közcirkuszoltatástól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindössze néhány személyvonat jár országszerte

Gyakorlatilag megbénult a vonatközlekedés: országszerte a kisebb és nagyobb vonalakon csak egy-egy… Tovább olvasom