Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Mégis tárgyalják Borzi Márta ügyét

Mégis meg kell tárgyalni a tavaly márciusban leváltott szentesi kórházigazgató, Borzi Márta fegyelmi ügyét – döntött a Legfelsőbb Bíróság. Korábban arról adtunk hírt, hogy a munkaügyi és a megyei bíróság szerint is késve érkezett meg az érintett keresetlevele, ezért nem tűztek ki tárgyalást.
Borzi Mártát 2003-ban választotta szentesi kórházigazgatóvá a Csongrád Megyei Közgyűlés, öt évre. 2006. március 10-én bocsátotta el ugyanez a testület, egy fegyelmi vizsgálat végén. Az akkori ülésen az ellenzéki képviselők azt mondták, Borzi koncepciós per áldozata. A vezetés szerint viszont az igazgatónő az intézmény számára hátrányos szerződéseket kötött, és a kórház békéje áll helyre e döntés nyomán. Borzi és ügyvédje, Bárándy Péter bejelentette, munkaügyi bírósághoz fordulnak.

Tárgyalás mégsem volt, mert a munkaügyi bíróság szerint az elbocsátott vezető a megadott határidőt lekésve küldte el a keresetlevelet. A megyei bíróság jogerősen helyben hagyta ezt az első fokú határozatot. Ezt követően Bárándy Péter felülvizsgálati kérelmet adott be a Legfelsőbb Bírósághoz, és most megszületett a döntés: érdemben meg kell tárgyalni a fegyelmi ügyet.

– Október 24-én lesz a tárgyalás a szegedi munkaügyi bíróságon – felelte kérdésünkre Borzi Márta, aki ma egy egészségügyi befektető által működtetett magánkórház orvos igazgatója Mezőtúron. – Erkölcsi rehabilitációra számítok, arra, hogy a bíróságon végre lesz módom tételesen cáfolni az ellenem felhozott vádakat. A fegyelmi vizsgálat közben erre nem volt lehetőségem.

Borzinak eredetileg 2008. június 30-áig szólt volna a szerződése. Ha a bíróság visszahelyezi állásába, anyagi kártérítésre is igényt tarthat. Azt mondta, arra a kérdésre még korai bármit is mondani, visszamenne-e dolgozni a szentesi kórházba – amelyet távozása után Fenyves Ernő vezetett, most Várkonyi Katalin az igazgató.

Bakos András

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a gazdasági élet legjobbjait

Hétfőn jelenik meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2007. évi Presztízs… Tovább olvasom