Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Megjelent a kormány 2013-as első félévi munkaterve

A határozat havi lebontásban tartalmazza a kabinet munkatervét jövő januártól június végéig, rögzítve az előterjesztések címét.
Közzétette a kormány a 2013-as első félévi munkatervét, amelyben csaknem 130 előterjesztés szerepel.

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent határozat havi lebontásban tartalmazza a kabinet munkatervét jövő januártól június végéig, rögzítve az előterjesztések címét.

A dokumentum alapján januárban kerülhet a kormány elé egyebek mellett az elektronikus útdíjról szóló és a meteorológiai törvény tervezete, februárban pedig - amikor a tervek szerint a legtöbb előterjesztést vitatja majd meg a kabinet az első félévben - téma lesz például a szövetkezeti és a statisztikai törvény módosítása, továbbá az új felnőttképzési és a pénzügyi konglomerátumokról szóló jogszabály.

Márciusban több, felsőoktatással kapcsolat szabályozás is terítékre kerülhet, így például a hallgatói juttatások és támogatások igénybevételi rendjéről szóló, a felsőoktatás finanszírozásával és gazdálkodásával kapcsolatos kérdéseket taglaló, valamint a nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló kormányrendelet. Ugyanebben a hónapban vitathatja meg a kabinet a választási eljárásról szóló törvény módosítását.

A következő hónapban változtathatnak az Útravaló Ösztöndíjprogramról szóló rendeleten, májusban pedig már az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépésével kapcsolatos törvény tervezetét és a büntetőeljárási törvény módosítását vitathatják meg a kormánytagok.

Az első félév végén, júniusban kerülhet sorra a többi között a pályakövetésről szóló kormányrendelet.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2012. december 19. 20:01
    „húha”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyő-gyilkosság: Lezárult a nyomozás

A médiavállalkozót 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában lőtték fejbe. Tovább olvasom