Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Megjelent a Lindows 3.0

A Lindows cég munkatársai bejelentették a Lindows operációs rendszer legfrissebb változatát. A fejlesztők megpróbálják a lehető legszélesebb felhasználói rétegekhez eljuttatni a nyílt forrású Linuxot - kompatibilitásban a Microsoft-féle Windows rendszerekkel.
A LindowsOS 3.0 az elsõ olyan Lindows, melyet a cég önmagában, mint független szoftvert is forgalmaz, ugyanis a Lindows mindeddig csak és kizárólag olcsó kategóriás új számítógépekre telepítve volt elérhetõ. A cég munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a LindowsOS 3.0 kereskedelmi ára 129 dollár, vagyis mintegy 32 ezer forint, mely ár nemcsak magát az operációs rendszert, hanem számtalan Linuxos alkalmazást is magába foglal. A többek közt a Walmart.com-tól megrendelhetõ szoftvercsomagban helyet kapott a Sun Microsystems-féle StarOffice 6.0 szövegszerkesztõ program, ezenkívül pedig a fejlesztõk büszkén hangoztatták, hogy a legújabb Lindows immár 800 különbözõ nyomtatót támogat alaphelyzetben. A cég munkatársai egyébként külön kiemelték, hogy a LindowsOS 3.0 már egy igazi többfelhasználós operációs rendszer, mely lényegében az összes korábbi gyermekbetegségét kinõtte.
Említésre méltó, hogy a LindowsOS 3.0 szoftvercsomag vásárlói az operációs rendszeren, valamint a rengeteg szoftveren kívül egy egyéves hozzáférést is kapnak a cég úgynevezett Click-N-Run szolgáltatásához. A Lindows ezen web-alapú szolgáltatása újfent számtalan szoftvert bocsát a felhasználók rendelkezésére, így például a szolgáltatás segítségével tetszõleges MP3 lejátszó programok éppúgy beszerezhetõk, mint ahogy különbözõ grafikai, vagy szövegszerkesztõ alkalmazások is. A LindowsOS 3.0 dobozában egyébként helyet kapott egy Click-N-Run alkalmazásokat tartalmazó külön CD is, melyet elsõsorban azok számára ajánl a cég, akik lassú internet elérésük miatt korlátozva vannak a Click-N-Run alkalmazások letöltésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa, a nyelvi nagyhatalom

Bábeli zűrzavar, vagy egynyelvű Európa? Egyik sem. A nyelv megmarad nemzeti lehetőségnek, de… Tovább olvasom