Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Megjelent Ross Károly legújabb kötete

Megjelent Ross Károly legújabb könyve Harték címmel. A Sopronban élő szerzőnek ez már a harmadik, a Balassi Kiadó gondozásában napvilágot látott regénye. A Harték a hétköznapok feszültségeiről és az emberi értékek útvesztőiről szól.
Az idei könyvhétre jelent meg a Sopronban élő Ross Károly harmadik kötete a Balassi Kiadó gondozásában, Harték címmel. A regény cselekménye napjainkban játszódik, s a szerző korábbi műveihez hasonlóan a hétköznapok feszültségeiről, az emberi értékek érvényesülésének útvesztőiről szól.
A magára maradt középkorú házaspár eseménytelen életét váratlanul megzavarja egy furcsa gyerek, a falusi Mauglinak tartott fiú érkezése. Utolsó erőtartalékaikat vetik be, hogy eleget tegyenek kötelességeiknek és felneveljék az árván maradt gyereket. Miközben tehetetlen szemlélőjévé válnak fejlődésének, egymás és a világ elől rejtegetett titkaik sorra napvilágra kerülnek. A realista stílusban megírt, iróniától sem mentes alkotást a kiadó az ünnepi könyvhétre jelentette meg.
Az utóbbi időben inkább nagyprózával jelentkező szerző korábban elbeszéléseket, novellákat publikált irodalmi folyóiratokba, köztük a Várhelybe, a Holmiba, a Műhelybe. Ezeknek az elbeszéléseknek a gyűjteményes kötete volt a 2000-ben az Edutech Kiadónál megjelent Futás éji mezőn című novelláskötet.
2004-ben jelent meg a Balassi Kiadónál a Klausz mérnök kicsapongásai című regény, mely ugyancsak az értelmiségi lét feszültségeiről, az érvényesülés buktatóiról szól. Műfordításainak legújabb darabja a Dél-afrikai Köztársaságból származó Nobel-díjas író, J. M. Coetzee két regényének magyar nyelvre való átültetése, melyek várhatóan ez évben látnak napvilágot.
Ross Károly ma Budapesten, a Vörösmarty téren dedikálja új kötetét 16 és 17 óra között a Balassi Kiadó sátránál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matthäus nem hisz...

A németek büszkék. Bár ez egyébként sem áll távol tőlük, most okkal teszik. Azzal kérkednek, hogy… Tovább olvasom