Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Megkaphatja a Klubrádió a 92,9 MHz-es frekvenciát

A Médiatanács megindítja a Klubrádió ingyenes frekvenciahasználatához szükséges eljárásokat.
Hivatalból eljárást indít a Klubrádió budapesti 92,9 MHz-es frekvenciára szóló szerződésének hatósági szerződéssé alakítása érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte a szervezet szóvivői irodája csütörtökön.

A testület szerdai ülésén arról is döntött, hogy megteszi a szükséges lépéseket a rádió közösségi médiaszolgáltatásként való elismeréséhez, amely lehetővé teszi az ingyenes sugárzást.

A tájékoztatás szerint Karas Monika, a Médiatanács elnöke hivatalba lépése óta a vezetői döntést igénylő ügyeket sorra véve tájékozódott többek között a Budapest 92,9 MHz közösségi frekvenciára vonatkozó szerződés kérdésében is.

A hatóság elnöke ez után kérte fel az NMHH Hivatalát, hogy az irányadó bírósági ítéletek és a hatályos médiaigazgatási szabályok figyelembevételével tekintse át, milyen jogi lehetőségek állnak rendelkezésre annak érdekében, hogy lehetővé váljon a rádió zökkenőmentes frekvenciaváltása.

A közösségi frekvencia használatának alapvető feltétele az, hogy a Klubrádió, a médiatanács és az NMHH Hivatala közösen teremtse meg a zökkenőmentes átállás lehetőségét - tudatta a testület szóvivői irodája közleményben a Karas Monika, a hatóság és a médiatanács vezetőjének elnökletével hozott döntés részleteit.

Tájékoztatásuk szerint fontos feltétel az is, hogy a rádiót üzemeltető vállalkozó a hatályos jogszabályoknak megfelelően benyújtsa a médiaszolgáltatás közösségivé nyilvánításához szükséges iratokat és nyilatkozatokat, illetve az átállással egy időben a rádió végleg befejezze sugárzását a 95,3 MHz-es frekvencián.

Emlékeztetnek: a Klubrádió hét évre érvényes szerződéssel rendelkezik erre a hullámhosszra, a hatályos szabályok szerint pedig egy tulajdonos egy vételkörzetben csak egy rádióadót üzemeltethet.

A Budapest 92,9 MHz-es fővárosi frekvenciára még 2009-ben írt ki pályázatot az Országos Rádió és Televízió Testület. A pályázat eredményével kapcsolatos jogvitás kérdésekben azóta is bírósági eljárás van folyamatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább szigorítják a kampányfinanszírozást

A pártoknak ne az állított, hanem a választásokon elinduló jelöltek után járjon csak támogatás… Tovább olvasom