Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Megkapják pénzük egy részét a Megyeri híd alvállalkozói

Elképzelhető, hogy megkapják pénzük egy részét a Megyeri híd kárvallott alvállalkozói, azok, akik több mint fél éve hiába várják járandóságukat - mondta a károsultak szóvivője szerdán.
Horváth László azután a demonstráció után nyilatkozott, amelyet a károsultak a Vegyépszer fővárosi székhelye elé szerveztek. A cég vezetése behívta tárgyalni az alvállalkozók két képviselőjét, a szóvivő ezt a megbeszélést reménykeltőnek nevezte.

Horváth László elmondta: a Vegyépszer 50 százalékban tulajdonosa a Ganz Acél Zrt.-nek, amely a Megyeri hídat építő csaknem 50 alvállalkozónak körülbelül 2 milliárd forinttal tartozik. Ezért szervezték szerdai demonstrációjukat a Vegyépszer székhelye elé. A Vegyépszer vezetői ígéretet tettek arra, hogy két héten belül felbecsültetik a felszámolás alatt lévő Ganz Acél eszközeit és berendezéseit. A károsultakat ezekkel a berendezésekkel is megpróbálják majd kártalanítani - közölte a szóvivő.

Horváth László azt is elmondta: új válságkezelőt neveztek ki a Ganz Acélhoz, akivel talán jobban együtt tudnak majd működni, mint az előzővel. A válságkezelő most felméri az összes valódi tartozást, összesíti az alvállalkozók által leadott számlákat. Hozzátette: a szerdai tárgyalás eredményeképpen az alvállalkozók várhatóan kintlevőségük körülbelül 40 százalékához hozzájuthatnak majd.

A Vegyépszer a szerdai tárgyalásról közleményt adott ki. Eszerint a cég vezetése megérti a pénzüket követelő kivitelezők elkeseredését, ugyanakkor a társaság nem illetékes a tartozások rendezése ügyében. A Vegyépszer ugyanis sem kivitelezőként, sem alvállalkozóként nem működött közre a Megyeri híd építésében. A közleményben a cég elismeri, hogy a munkákban kivitelezőként résztvevő Ganz Acélnak viszont 50 százalékban tulajdonosa. A dokumentum hangsúlyozza: ebben a minőségben, tehát mint részvényes, a Vegyépszer 500 millió forint kölcsönt adott a Ganz Acélnak, amit egyébként ők sem kaptak eddig vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Tragikomikus Slota nyilatkozata

A Fidesz "tragikomikusnak" tartja Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének nyilatkozatát,… Tovább olvasom